Διυλιστήριο: Παπανδρέου: Θα ξαναπήγαινα στο Καστελόριζο...

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Παπανδρέου: Θα ξαναπήγαινα στο Καστελόριζο...


Αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, θα ξαναπήγαινε στο Καστελόριζο για να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό διάσωσης Ε.Ε. και ΔΝΤ, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του, στη Larissanet.

«Μπροστά στη χρεοκοπία θα ξαναπήγαινα στο Καστελόριζο για να ανακοινώσω την ανάγκη να πάω στον Μηχανισμό. Από κει και πέρα σ’ αυτό που θα επέμενα ακόμα περισσότερο, θα ήταν να πω στους εταίρους μας στηρίξτε δημόσια την Ελλάδα, να βγούμε στις αγορές το 2012. Θα βγαίναμε αν είχαμε έναν Ντράγκι που να έλεγε τότε εγώ θα παρέμβω και θα αγοράσω ομόλογα στην δευτερογενή αγορά. Μα η Ισπανία και η Ιταλία δεν ήταν παραλίγο να μπούνε, να ζητήσουν βοήθεια του Μηχανισμού; Θυμάμαι και η Μέρκελ με ρωτούσε η Ισπανια να μπει;», είπε ενώ λίγο νωρίτερα αναφερόμενος και πάλι στο Καστελόριζο, είχε επισημάνει: «Αυτό το έκανα εξ ανάγκης. Δεν ήθελα να το κάνω. Δεν είχα χαρά που θα ζητούσαμε δανεικά από άλλους. Γιατί, τι είναι μνημόνιο; Είναι κάτι απλό, όσο και δύσκολο. Δεν μπορώ να δανειστώ από οπουδήποτε αλλού και πάω στους εταίρους και στο ΔΝΤ για να δανειστώ»

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Κεντροαριστερά, σημείωσε: «ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι όντως κατακερματισμένος. Πολύ σωστά είπατε, υπάρχουν επιφανειακές κινήσεις. Γι αυτό εγώ λέω πως το θέμα δεν είναι να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, να μοιράσουμε πάλι τις καρέκλες και αξιώματα. Τελείωσαν αυτά. Να μην κοιτάμε το βόλεμά μας. Το ζητούμενο δεν είναι να βολευτούμε στο υπάρχον σύστημα, αλλά να το αλλάξουμε. Μπορούμε να συγκρουστούμε με τα κακώς κείμενα; Εγώ είμαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω προσωπικά όλο αυτό τον χώρο, να ξαναβρεθούμε, αλλά πάνω σε μια πολιτική πλατφόρμα αλλαγών, μεταρρυθμίσεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus