Διυλιστήριο: Δανία: Παραίτηση Σμιτ μετά την εκλογική ήττα - «ΗΓΕΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ»

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Δανία: Παραίτηση Σμιτ μετά την εκλογική ήττα - «ΗΓΕΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ»


Από την ηγεσία του κόμματός της, των Σοσιαλδημοκρατών (Socialdemokraterne) παραιτήθηκε η μέχρι χθες πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ (σε ηλικία μόλις 49 χρονών) αποδεχόμενη έτσι την ήττα της μετά από τις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης που ανέδειξε ως νικητή την κεντροδεξιά συμμαχία του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

«Δεν κερδίσαμε τις εκλογές, και ηττηθήκαμε στην γραμμή του τερματισμού», είπε η Τόρνινγκ-Σμιτ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας (από το 2011), προσθέτοντας, «ηγεσία σημαίνει να αποχωρήσεις τη σωστή στιγμή, και αυτή η στιγμή ήρθε».

Το κρατικό δίκτυο ενημέρωσης DR είπε ότι η αντιπολίτευση - που περιλαμβάνει τους Φιλελεύθερους (Venstre) του Ράσμουσεν και το λαϊκίστικο δεξιό Δανικό Λαϊκό Κόμμα (DF) - κέρδισε 90 έδρες στη Βουλή, έναντι 85 εδρών που κέρδισε η κεντροαριστερή συμμαχία με επικεφαλής την Τόρνινγκ-Σμιτ.

Οι ψήφοι που υπολείπονται της τελικής καταμέτρηση ανήκουν στις πρώην αποικίες της Γροιλανδίας και τις Νήσους Φερόες, και δίνουν συνολικά τέσσερις έδρες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus