Διυλιστήριο: Εξόφλησε ιαπωνικό ομόλογο σε ιδιώτες επενδυτές η κυβέρνηση, αλλά όχι και ποσό 456 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εξόφλησε ιαπωνικό ομόλογο σε ιδιώτες επενδυτές η κυβέρνηση, αλλά όχι και ποσό 456 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ


Αποπλήρωσε η Ελληνική κυβέρνηση ομόλογο “Σαμουράι” με ημερομηνία λήξης 14 Ιουλίου σε ιδιώτες πιστωτές στην Ιαπωνία, μη διακινδυνεύοντας την κήρυξη της χώρας σε χρεοκοπία

Η καταβολή του ποσού των 20 δισεκατομμυρίων γεν (148 εκατ. ευρώ) επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της ιαπωνικής τράπεζας Mizuho Financial Bank, διαχειριστή του ομολόγου.

Το ομόλογο είχε εκδοθεί από το ελληνικό κράτος πριν από 20 χρόνια σε γεν καιείχε πωληθεί σε ιδιώτες επενδυτές.

Αντίθετα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε το πρωί της Τρίτης ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε στην επιστροφή περίπου 456 εκατομμυρίων ευρώ από αποθεματικούς πόρους (ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα, ή SDR) που όφειλε και έπρεπε να έχει καταβάλει.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα εξετάσει σύντομα την αίτηση της χώρας για παράταση του χρόνου αποπληρωμής της δόσης του δανείου που έληγε στις 30 Ιουνίου. Ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση τα εξής:

«Η αποπληρωμή του αρχικού κεφαλαίου των 360 εκατ. δολαρίων SDR(περίπου 456 εκατ. ευρώ) που η Ελλάδα όφειλε να καταβάλει μέχρι σήμερα στο ΔΝΤ δεν έχει γίνει. Έχουμε ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο για την εξέλιξη αυτή. Οι οφειλές της Ελλάδας στο ΔΝΤ μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 1,6 δισ. δολάρια SDR (περίπου 2,0 δισ. ευρώ).

Η αίτηση των ελληνικών αρχών για παράταση του χρόνου αποπληρωμής της οφειλής που έπρεπε να καταβληθεί στις 30 Ιουνίου αναμένεται να συζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο τις επόμενες εβδομάδες».

Το ποσό των 456 εκατ. ευρώ αντλήθηκε από τους αποθεματικούς πόρους του ΔΝΤ (SDR) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κράτη-μέλη για διευκόλυνση σε επείγουσες περιπτώσεις και να τα επιστρέψουν στο Ταμείο. Η Ελλάδα άντλησε χρήματα από τους πόρους αυτούς για να αποπληρώσει τη δόση στις 12 Μαΐου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus