Διυλιστήριο: Η Βρετανία μπλοκάρει τη χρήση ταμείου της ΕΕ για «γέφυρα» στην Ελλάδα

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η Βρετανία μπλοκάρει τη χρήση ταμείου της ΕΕ για «γέφυρα» στην Ελλάδα


Συγκλίνουσες αναφορές στα βρετανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το Λονδίνο κινείται για να εμποδίσει τη χρήση του ευρωπαϊκού ταμείου EFSM -το οποίο αντλεί από τον προϋπολογισμό των «28» και διαχειρίζεται η Κομισιόν- στο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας.

O βρετανός ΥΠΟΙΚ Τζορτζ Όζμπορν έχει ήδη συνομιλήσει σχετικά με ομολόγους τους χωρών της Ευρωζώνης ενόψει των συνομιλιών του Ecofin.

Το ταμείο EFSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης), που είναι ξεχωριστό από τον νυν ESM και το παλιότερο EFSF, είχε συσταθεί το 2010 και τα κεφάλαιά του προέρχονται από τους «28» (σε αντίθεση με τα κύρια ταμεία διάσωσης για την Ευρωζώνη, που χρηματοδοτούνται από τα μέλη του κοινού νομίσματος). Η βρετανική συμβολή εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

Κινητοποίηση κεφαλαίων του ταμείου βρίσκεται μεταξύ όσων εξετάζει η Κομισιόν (που το διαχειρίζεται) για χρηματοδότηση γέφυρα προς την Αθήνα μέχρι την έναρξη διαπραγματεύσεων για το πακέτο από τον ESM, με αξιοποίηση των κεφαλαίων του ως εγγύηση για έκδοση δανείων.

ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus