Διυλιστήριο: Η λίστα των δημοσιογράφων που φέρονται να έπαιρναν διαφημίσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η λίστα των δημοσιογράφων που φέρονται να έπαιρναν διαφημίσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τη λίστα των δημοσιογράφων που φέρονται να έλαβαν συνολικά 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ και την οποία κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, δημοσιεύει το koutipandoras.gr. Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι τον κατάλογο επεξεργάστηκε ο ίδιος ο κ. Καμμένος μετά από πληροφορίες του και τονίζουν ότι τα ποσά αφορούν σε διαφημίσεις. Η δε ΕΣΗΕΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για χρηματισμό δημοσιογράφων.

Όπως σημειώνει το koutipandoras.gr, στη λίστα υπάρχουν ποσά με άγνωστους παραλήπτες ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια ποσά δεν έχουν καταλήξει στο σύνολό τους στους αναγραφόμενους παραλήπτες. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλα μέσα εμφανίζονται να λαμβάνουν ποσά πολύ μικρότερα από άλλα αντίστοιχα ή ακόμη και από μεμονωμένους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, όπου στη λίστα του κ. Καμμένου αναφέρονται ονόματα δημοσιογράφων, τα ποσά που διατέθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ αφορούν διαφημίσεις στις εταιρείες τους (εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα και site) κι όχι σε ατομικές αμοιβές.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στην ΕΣΗΕΑ, δήλωσε στο tvxs.gr: «προσωπικά δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όσα αναφέρονται είναι διαφήμιση δυο ετών σε εταιρείες ΜΜΕ στις οποίες είμαι μέτοχος. Έρχονται αγωγές».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν όσοι αναφέρονται στον κατάλογο, τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στην ΕΣΗΕΑ δεν αποτελούν ντοκουμέντα προερχόμενα από το λογιστήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά καταστάσεις τις οποίες επεξεργάστηκε ο ίδιος μετά από πληροφορίες του και γι' αυτό αλλού αναφέρονται τα μέσα (εφημερίδες, κανάλια κλπ) και αλλού τα ονόματα των ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης. Τα ποσά, όπως υποστηρίζουν επίσης οι ίδιοι, αφορούν σε διαφημίσεις και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη.


http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus