Διυλιστήριο: Κατρούγκαλος: Να μην είναι η σύνταξη φιλοδώρημα

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κατρούγκαλος: Να μην είναι η σύνταξη φιλοδώρημα

Στόχος της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού είναι να μην είναι η σύνταξη φιλοδώρημα, επισήμανε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, διαψεύδοντας δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο αναφερόταν σε «σχέδιο - σοκ για τις συντάξεις»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Θεσσαλονίκη «Πρακτορείο FM 104,9», ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την έκπληξή του για το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το «απολύτως φανταστικό». Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα αναφέρεται σε σχέδιο ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που - σύμφωνα με την εφημερίδα - έχει προτείνει ο κ. Κατρούγκαλος και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ανώτατη σύνταξη 600 ευρώ.

«Έχω συγκροτήσει επιιτροπή για αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ωστόσο, η επιτροπή δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, πολύ περισσότερο σε τέτοια τερατώδη πράγματα, όπως πρόταση για 600 ευρώ ανώτατη σύνταξη», διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος. «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού προβλέπει η σύνταξη να μην είναι σύνταξη - φιλοδώρημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, η εθνική σύνταξη θα είναι ίδια για όλους, θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και πάνω σε αυτήν θα προστίθεται η κύρια σύνταξη, που θα είναι συνάρτηση των εισφορών και του εργασιακού βίου του κάθε εργαζόμενου. «Το δημοσίευμα αναφέρεται ακριβώς στα αντίθετα πράγματα», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι δεν συντηρούν μονάχα τον εαυτό τους, αλλά τα άνεργα παιδιά τους και εγγόνια τους. Για μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια εθνική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος» κατέληξε.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus