Διυλιστήριο: Ο «πατέρας» του ευρώ προειδοποιεί: Επικίνδυνη η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ΥΠΟΙΚ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο «πατέρας» του ευρώ προειδοποιεί: Επικίνδυνη η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ΥΠΟΙΚ



Άκρως επικίνδυνη θεωρεί την πρόταση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, η οποία ακούγεται όλο και περισσότερο στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» το τελευταίο διάστημα ο «αρχιτέκτονας» του ευρώ, Ότμαρ Ίσινγκ.

Ο καθηγητής τονίζει ότι είναι μια επικίνδυνη προσπάθεια που αντίκειται στις βασικές αρχές της σύγχρονης δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο δρ. Ίσινγκ υποστηρίζει πως ένα τέτοιο άλμα για τη συνταγματική δομή της Ευρώπης είναι αδιανόητο μέσα στην τρέχουσα πολιτική ατμόσφαιρα.

Θα απαιτούσε δημοψηφίσματα σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο και τα 2/3 της πλειοψηφίας στα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου. «Οι πιθανότητες μιας πολιτικής ένωσης είναι κοντά στο μηδέν» είπε μιλώντας σε forum στη Λίμνη Κόμο.

Αν η Ευρώπη θα έπρεπε να «τρέξει» και να «εξαναγκάσει» την ταχύτητα ολοκλήρωσης, αυτό θα οδηγούσε στην προσπάθεια ανάδειξης εκπροσώπων με αχαλίνωτες εξουσίες επί ευαίσθητων θεμάτων της εθνικής ζωής.

«Η πολιτική ένωση δεν μπορεί να γίνει στην Ε.Ε. από την… πίσω πόρτα» τόνισε ο καθηγητής Ίσινγκ, ενώ πρόσθεσε πως «πρόκειται για παραβίαση της αρχής της μη φορολόγησης χωρίς αντιπροσώπευση, και συνιστά μια λανθασμένη και επικίνδυνη προσέγγιση».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus