Διυλιστήριο: 200 επενδυτές προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΚΤ για το ελληνικό «κούρεμα» του 2012

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

200 επενδυτές προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΚΤ για το ελληνικό «κούρεμα» του 2012

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν 200 επενδυτές κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον τρόπο με τον οποίο η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, το γνωστό ως PSI, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Telegraph». Πρόκειται για μια ομάδα Ιταλών μικροεπενδυτών, οι οποίοι ζητούν αποζημιώσεις της τάξεως άνω των 12 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤ, κατηγορώντας την ότι παραβίασε την αρχή ίσης μεταχείρισης των πιστωτών στο ελληνικό PSI.

Στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η ΕΚΤ προχώρησε σε swap των ελληνικών τίτλων που κατείχε, με προστατευμένα ομόλογα. Ως εκ τούτου η ΕΚΤ διασφάλισε ότι δεν θα ζημίωνε από τη συμφωνία που απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας. Σε αντίθεση οι ιδιώτες επενδυτές αναγκάστηκαν να αποδεχτούν «κούρεμα» 53,5%. Σε περίπτωση δικαστικής νίκης των επενδυτών επί της ΕΚΤ θα ανοίξει ο δρόμος για μια σειρά νέων μηνύσεων κατά της κεντρικής τράπεζας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus