Διυλιστήριο: Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν την Αψίδα του Θριάμβου στην Παλμύρα

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν την Αψίδα του Θριάμβου στην Παλμύρα

ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ένα σημαντικό μνημείο, η ανέγερση του οποίου τοποθετείται 2.000 χρόνια πριν, την Αψίδα του Θριάμβου στην αρχαία πόλη της Παλμύρας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ανατίναξαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας, οι τζιχαντιστές τίναξαν στον αέρα το επιβλητικό μνημείο αφού προηγουμένως είχαν καταστρέψει δύο αρχαίους ναούς στον αρχαιολογικό χώρο, που η Unesco έχει αναγνωρίσει ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού του αρχαίου κόσμου.

Πηγές στην Παλμύρα επιβεβαίωσαν πως η Αψίδα του Θριάμβου, ένα κόσμημα στην εξαιρετική συλλογή ερειπίων της αρχαίας πόλης της Συρίας που βρίσκεται μέσα σε μια όαση, είχε ανατιναχθεί.

Οι τζιχαντιστές, που ανατίναξαν ναούς στο χώρο ο οποίος θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Έθνη, ελέγχουν τη πόλη από τον Μάιο και έχουν ανατινάξει και άλλα μνημεία και ιστορικά κτίρια.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus