Διυλιστήριο: Μπαλτάς: Αύξηση εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, ως ισοδύναμο για το 23%

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Μπαλτάς: Αύξηση εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, ως ισοδύναμο για το 23%

Tην αύξηση των εισιτηρίων εισόδου τους αρχαιολογικούς χώρους, προτείνει ως ένα από τα ισοδύναμα που αναζητούναι για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, προτείνει ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στη Βουλή, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ως πιθανές «δεξαμενές» την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Το υπουργείο Πολιτισμού ήδη έχει δρομολογήσει την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτες χαμηλές, το ηλεκτρονικό εισιτήριο βάσει του οποίου τα έσοδα αυτά αυξάνουν και συστηματοποιούνται και μέσα από ‘κει μπορούν να βρεθούν ακόμη και ισοδύναμα γιατί το υπουργείο Πολιτισμού είναι ταυτόχρονα και παραγωγός πλούτου με τη στενή έννοια σε αυτή τη χώρα.

» Μπορούν να βρεθούν κάποια τουλάχιστον από τα ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και κυρίως ως συμβολή στο παράλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, το υπουργείο Παιδείας, με το περίφημο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναστολή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, καλώντας και την αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις.

Παρουσιάζοντας τις βασικές κατευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Μπαλτάς μίλησε για
συρρίκνωση έως και κλείσιμο εποπτευόμενων φορέων, την εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την ανάδειξη και σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων, την ανάδειξη της εναλίου αρχαιολογίας και του καταδυτικού τουρισμού, την ανάπτυξη της συνεργασίας μέσω των ΠΕΠ με τις Περιφέρειες για τον Πολιτισμό, τη σύνδεση του Πολιτισμού με την Παιδεία, τη δημιουργία ζώνης πολιτισμού στα σχολεία, την εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων αλλά και τον εξορθολογισμό τους, την αξιοποίηση των κτιρίων του υπουργείου Πολιτισμού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus