Διυλιστήριο: Γερμανία: Σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών προσφύγων

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Γερμανία: Σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών προσφύγων



Βιασμοί, απόπειρες βιασμών, εξώθηση σε πορνεία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σημειώνονται σε βάρος γυναικών προσφύγων από άντρες της ίδιας κατηγορίας στα Κέντρα Στέγασης, αλλά σπάνια καταγγέλλονται ή, όταν καταγγέλλονται, συνήθως υποβαθμίζονται, με σκοπό να μην υπάρξουν ακροδεξιά αντίποινα εναντίον του προσφυγικού κύματος στη Γερμανία.

Αυτό ανέφεραν χτες Τρίτη το συνδικάτο των Γερμανών αστυνομικών και οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Μόνο στην πόλη του Αμβούργου επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα οχτώ περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων σε Κέντρα.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών κ. Ράινερ Βεντ είπε πως η αστυνομία έδωσε αναφορές περιστατικών στις κυβερνήσεις των ομοσπονδιακών κρατιδίων: «Οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων είναι φρόνιμο να κοιτάξουν τις αναφορές για να ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει στους δρόμους μας τα βράδια και στα προσφυγικά κέντρα».

Από τη μεριά του ωστόσο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της χώρας κ. Τόμας ντε Μεζιέρ (φωτογραφία) κάλεσε τους Γερμανούς να μη δίνουν βάση σε ό,τι ακούνε, γιατί «υπάρχει ένας ασύλληπτος αριθμός φημών σχετικά με το θέμα, που διαδίδονται μαζικά στα κοινωνικά δίκτυα. Οι ομοσπονδιακές αρχές διερευνούν αυτά τα περιστατικά αποφασιστικά, αλλά συχνά οι φήμες δεν είναι αληθινές. Τα γεγονότα αξίζουν την κριτική. Αλλά δεν υπάρχει λόγος μιας γενικότερης καχυποψίας ενάντια στους πρόσφυγες».

Υπενθυμίζεται ότι οι άντρες αποτελούν περίπου το 70% όσων ζητάνε άσυλο και γι΄ αυτό πολλές γυναίκες και οργανώσεις που τις υποστηρίζουν απαιτούν στέγαση με διαχωρισμένα τα φύλα και ασφαλείς ζώνες για τις γυναίκες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus