Διυλιστήριο: Ρύθμιση οφειλών: Ποιοι δικαιούνται «κούρεμα» έως και 500.000 ευρώ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ρύθμιση οφειλών: Ποιοι δικαιούνται «κούρεμα» έως και 500.000 ευρώ

Τη δυνατότητα να «σβήσουν» οφειλές προς τράπεζες και δημόσιο έχουν επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, μέσω της νέας νομοθεσίας που έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις να πετύχουν «κούρεμα» των οφειλών τους έως και 500.000 ευρώ ανά τράπεζα, αλλά και των προστίμων που έχει επιβάλει το δημόσιο κατά 20%.

Δικαιούχοι στη ρύθμιση είναι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής ή επαγγελματίες που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό επαγγελματικό μητρώο και είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ κατά την χρήση που έληξε στις 31/12/2013.

Επιπλέον, θα πρέπει στις 30/6/2014 οι οφειλές τους προς την τράπεζα από επαγγελματικά δάνεια να ήταν:σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ή ρυθμισμένες ή ενήμερες

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για ένταξη στη ρύθμιση είναι τα εξής:

- Αίτηση ρύθμισης του οφειλέτη

- Βεβαίωση που υπογράφεται από τον ίδιο και τους συνοφειλέτες/εγγυητές

- Αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας

- Σε περίπτωση που η οφειλή προς την Τράπεζα στις 30/6/14 ήταν ενήμερη, πιστοποιητικό ληξιπρόθεσμης οφειλής ή βεβαίωσης ρύθμισης κατά την ημερομηνία αυτή από Φορολογική Αρχή ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης

- Σε περίπτωση προηγούμενης αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.3869/2010 ή του Πτωχευτικού Κώδικα, αντίγραφο του δικογράφου της παραίτησης από την υπαγωγή (ή των πρακτικών δικαστηρίου με αναφορά στην παραίτηση)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης προς τις τράπεζες μέχρι τις 31/3/2016.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus