Διυλιστήριο: Η ώρα της αλήθειας για την Deutsche Bank

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η ώρα της αλήθειας για την Deutsche Bank

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Deutsche Bank θα ανακοινώσει την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου στην Φρανκφούρτη, ο νέος επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, Τζον Κράϊαν. Ο 54χρονος Βρετανός CEO, πρώην επικεφαλής της ελβετικής UBS, o οποίος έχει αναλάβει τους τελευταίους τέσσερις μήνες να βγάλει την Deutsche Bank από το αδιέξοδο της καθίζησης, σχεδόν μετά βίας θα εμφανιστεί στο γερμανικό κοινό. Οι αρχικές προθέσεις του, όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, ήταν να παρουσιάσει το πλάνο του σε μια κλειστή ενημέρωση επενδυτών και αναλυτών στο Λονδίνο, διάρκειας δύο ωρών, που θα μεταδιδόταν από τα γερμανικά μέσα.

Τελικά αυτό άλλαξε και ο κ. Κράϊαν θα επιδιώξει επί γερμανικού εδάφους να απομακρύνει «το… φάντασμα που κυβέρνησε την Deutsche Bank τα προηγούμενα χρόνια», σύμφωνα με τον εύγλωττο τίτλο του Spiegel, αν και εξακολουθεί να αποφεύγει τους δημοσιογράφους, λόγω των χιλιάδων απολύσεων που θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης στο γερμανικό επενδυτικό κολοσσό. Η Deutsche Bank, εκτός από τον περιορισμό των παθητικών της, έχει να αντιμετωπίσει τις έρευνες σε μια σειρά σκανδάλων που σχετίζονται με τη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου (Libor), τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος.



Όλοι υποπτεύονται πως αν συνεχίσει την καθοδική του πορεία το ισχυρότερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας ή (πολύ περισσότερο) επεκταθούν οι έρευνες για τα σκάνδαλα του παρελθόντος, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και καταλυτικές σε Βερολίνο και Φρανκφούρτη, καθώς ένα ντόμινο με αφετηρία την Deutsche Bank δύσκολα θα αφήσει κάτι όρθιο, τόσο για την οικονομία της πλουσιότερης χώρας της Ευρωζώνης, όσο και για το σύνολο των υπολοίπων μελών της νομισματικής ένωσης…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus