Διυλιστήριο: Financial Times : Ορατό το τέλος εποχής για την Μέρκελ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Financial Times : Ορατό το τέλος εποχής για την Μέρκελ

«Στην αρχή του έτους, η Άνγκελα Μέρκελ είχε κάθε λόγο να θεωρείται η πιο επιτυχημένη πολιτικός στον πλανήτη. Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε κερδίσει τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Ήταν η κυρίαρχη πολιτική φυσιογνωμία στην Ευρώπη και είχε τεράστια δημοτικότητα στο εσωτερικό της χώρας της», σημειώνει άρθρο των Financial Times, το οποίο τιτλοφορείται «Η εποχή Μέρκελ φτάνει στο τέλος της» και αναφέρεται στους τριγμούς που υπόκειται η θέση της μέχρι πρότινος πανίσχυρης καγκελαρίου.

Το δημοσίευμα παραθέτει τους λόγους για τους οποίους η Άνγκελα Μέρκελ έχασε μεγάλο μέρος της εξουσίας, της επιρροής και της δημοφιλίας της, σημειώνοντας: «H προσφυγική κρίση που έχει φέρει τη Γερμανία στο επίκεντρο, είναι πιθανό να σημάνει το τέλος της εποχής της Μέρκελ.

Με τη χώρα σε αναμονή για την υποδοχή περισσότερων του ενός εκατομμυρίου μεταναστών, οι ανησυχίες των πολιτών αυξάνονται- το ίδιο και η κριτική προς την κυρία Μέρκελ ακόμη και μέσα στο δικό της κόμμα. Μερικοί από τους στενούς πολιτικούς συμμάχους της αναγνωρίζουν ότι είναι πλέον σαφώς πιθανό πως η καγκελάριος θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση της πριν από τις εκλογές του 2017».

Παρόλα αυτά, το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «Ανεξάρτητα από το προσωπικό της μέλλον και την υπόληψή της, η προσφυγική κρίση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Η δεκαετία αφότου η Άνγκελα Μέρκελ ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία το 2005, μοιάζει τώρα μια ευλογημένη περίοδος για τη Γερμανία, κατά την οποία η χώρα απόλαυσε την ειρήνη, την ευημερία και τον διεθνή σεβασμό, διατηρώντας παράλληλα τα προβλήματα του υπόλοιπου κόσμου σε ασφαλή απόσταση. Αυτή η χρυσή εποχή τελείωσε».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus