Διυλιστήριο: Σύμβουλοι ολλανδικής κυβέρνησης: Χρειάζεται "κούρεμα" του ελληνικού χρέους!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Σύμβουλοι ολλανδικής κυβέρνησης: Χρειάζεται "κούρεμα" του ελληνικού χρέους!

To ολλανδικό ινστιτούτο Centraal Planbureau (CPB), που είναι το κύριο συμβουλευτικό όργανο της ολλανδικής κυβέρνησης για οικονομικά θέματα, θεωρεί υπεραισιόδοξες τις προβλέψεις της ΕΕ για το ελληνικό χρέος και τάσσεται υπέρ του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, σημειώνει σε σημερινό ρεπορτάζ της η ολλανδική εφημερίδα Handelsblad.

Σύμφωνα με τη Λάουρα Βαν Γκιστ η διευθύντρια του Centraal Planbureau, "η πολιτική ηγεσία πρέπει να διερωτηθεί κατά πόσον είναι ρεαλιστικό να εκκινεί από την αφετηρία ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές πρόκειται να αναλάβουν εν ευθέτω χρόνω το ελληνικό χρέος και δεν θα καταστεί αναγκαίο ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης".

"Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα μπορούσαν να δουν πώς το ΔΝΤ ρύθμισε το θέμα της διάσωσης αναπτυσσόμενων χωρών μέσω της χρηματοδοτικής βοήθειας" υπογραμμίζει, σημειώνοντας ότι "τους πρότεινε την προοπτική μιας μορφής ελάφρυνσης του χρέους. Η ‘καλή συμπεριφορά’ επιβραβευόταν εμφαντικά μετά από περιόδους τριών ετών", προσθέτει η Βαν Γκιστ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus