Διυλιστήριο: Οικονομικός εισαγγελέας καλεί ΔΟΛ και Ψυχάρη για τα δάνεια

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Οικονομικός εισαγγελέας καλεί ΔΟΛ και Ψυχάρη για τα δάνεια

Ως ύποπτος για το αδίκημα της απιστίας αναφορικά με τα δάνεια που έλαβε ο ΔΟΛ από το σύνολο των συστημικών τραπεζών καλείται να καταθέσει ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, ο Σταύρος Ψυχάρης.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, στου οποίου τα χέρια βρίσκεται προς εξέταση ο φάκελος με τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, διερευνά το κατά πόσο τεκμηριώνεται ποινικά αξιόποινη συμπεριφορά.

Ο ΔΟΛ, όπως και άλλα συγκροτήματα Τύπου, όπως είχε αποκαλύψει και το HOT DOC στο τεύχος 74 (Τσαμπατζήδες Καναλάρχες – Μάγκες με τα Λεφτά μας), παρουσιάζουν υπέρογκο δανεισμό ο οποίος δεν δικαιολογείται από περιουσιακά στοιχεία και εγγυήσεις των δανειοληπτών.

Ο δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, υπό τον Σταύρο Ψυχάρη, έχει δανεισμό που φτάνει τα 136 εκατομμύρια ευρώ. Οι υποχρεώσεις της εταιρίας είναι 208 εκατομμύρια. Οι ζημιές από το 2008 έως σήμερα, ξεπερνούν τα 170 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών, ο οικονομικός εισαγγελέας, θα καλέσει ως ύποπτο για απιστία με τα δάνεια τον πρόεδρο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη.

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται ολόκληρος ο φάκελος με τα υπέρογκα τραπεζικά δάνεια των ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ όχι μόνο αναπαρήγαγαν το σαθρό και δόλιο ιδεολόγημα του “μαζί τα φάγαμε” για να δεχθεί ο κόσμος τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου, αλλά συντήρησαν τη δύναμή τους με θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού.

Οι τράπεζες συνέχιζαν να δανειοδοτούν ζημιογόνες επιχειρήσεις που αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Την ίδια στιγμή, η Δικαιοσύνη φαίνεται πως έκανε τα «τυφλά μάτια» στις περιπτώσεις του «περίεργου αυτού δανεισμού».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus