Διυλιστήριο: Στο μυαλό του Βέλγου υπουργού Ζαμπόν: Να φορούν διακριτικά οι πρόσφυγες

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Στο μυαλό του Βέλγου υπουργού Ζαμπόν: Να φορούν διακριτικά οι πρόσφυγες



Μια σοκαριστική «ιδέα» μοιράστηκε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας για το προσφυγικό ζήτημα, προτείνοντας να φορούν οι πρόσφυγες ειδικά διακριτικά σήματα, ώστε να εντοπίζονται πιο εύκολα από τις αστυνομικές αρχές.

Η δήλωσή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTBF έχει προκαλέσει δριμύτατες αντιδράσεις, αφού επαναφέρει μνήμες από την τακτική των Ναζί να «σταμπάρουν» Εβραίους με το κίτρινο αστέρι, ώστε να τους ξεχωρίζουν.

Ο Βέλγος υπουργός μάλιστα, πρόσθεσε πως θα συζητήσει το μέτρο αυτό με τον υπουργό Μετανάστευσης Theo Francken.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη «Διεθνή Αμνηστία», με τον Philippe Hensmans να δηλώνει πως τα προτεινόμενα μέτρα θα «στιγματίσουν» τους πρόσφυγες.

Το γιατί δεν έχει ζητηθεί ακόμα η παραίτηση του Βέλγου υπουργού είναι απορίας άξιον. Δυστυχώς, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του «ακροδεξιού μονοπατιού» στο οποίο βαδίζουν χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης.

Αυτά από τον υπουργό «Ζαμπόν»…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus