Διυλιστήριο: Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: "ΛΟΓΟΔΟΤΩ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ"

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: "ΛΟΓΟΔΟΤΩ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ"

Πρώτη κόντρα Τρόικας-Κυβέρνησης - Κ.Σαββαΐδου προς Α.Τσίπρα: "Δεν παραιτούμαι"

Η πρώτη κόντρα Τρόικας-Κυβέρνησης είναι γεγονός καθώς η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί καθώς αυτή δεν λογοδοτεί στην Κυβέρνηση αλλά ουσιαστικά στους ξένους!

Σε συνέχεια των καταγγελιών και απαντώντας στο κυβερνητικό "τελεσίγραφο" η απάντηση της ήταν «Δεν παραιτούμαι» όπως λέει σε εφημερίδα η Κατερίνα Σαββαΐδου, απατώντας έτσι στον Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα που δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου της είχε ζητήσει να υποβάλει την παραίτηση της.

Μάλιστα, η κ. Σαββαΐδου χαρακτηρίζει πολύ «περίεργη» την χρονική στιγμή που έγινε γνωστή η εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη, καθώς αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν να εμφανιστεί ενώπιον της εισαγγελέων για να δώσει εξηγήσεις για την εταιρεία καπνεμπορίου. Από τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων επισημαίνεται ότι με την εντολή επανελέγχου δεν αναστέλλεται η διαδικασία είσπραξης ή βεβαίωσης φόρων που έχουν καταλογιστεί, όπως υποστηρίζεται από διάφορες πλευρές. «Τα ποσά έχουν βεβαιωθεί. Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να πληρώσει, διαφορετικά θα υποστεί τις προβλεπόμενες εκ του νόμου συνέπειες» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρεται ότι ακομα κι αν ο επανέλεγχος δείξει αντίθετα αποτελέσματα από τον πρώτο, τα πρόστιμα δεν ακυρώνονται, αφού το πόρισμα μεταβιβάζεται στη Δικαιοσύνη, που έχει και τον τελευταίο λόγο. Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν, σχολιάζοντας το όλο θέμα «η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι αυτή που αποφασίζει σε ποιους θα κάνει έλεγχο και σε ποιους όχι. Ως ανεξάρτητη φορολογική Αρχή δεν υποχρεούται να πάρει άδεια από κανέναν».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus