Διυλιστήριο: Στον εισαγγελέα 60 ανώτατα τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια του ΔΟΛ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Στον εισαγγελέα 60 ανώτατα τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια του ΔΟΛ

Εξήντα ανώτερα και ανώτατα τραπεζικά στελέχη από Εθνική, Πειραιώς και Αlpha (η Eurobank εν προκειμένω στην υπόθεση ΔΟΛ έπεται με 2-3 στελέχη) έλαβαν ήδη την κλήση του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρή να εμφανιστούν ενώπιον του και να δώσουν εξηγήσεις για τα δάνεια των 198 εκατομμυρίων που έχει πάρει από αυτές ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπάκη αλλά και προσωπικά ο κ.Στ. Ψυχάρης.

Οι κλήσεις έχουν ήδη φτάσει στα τραπεζικά γραφεία προκαλώντας πανικό στο τραπεζικό σύστημα της χώρας αφού καλούνται με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του κακουργήματος της απιστίας για όσους ενέκριναν, υπέγραψαν και χορήγησαν τα συγκεκριμένα δάνεια τα οποία -κατά τις αρχές- σε πολλές περιπτώσεις είναι "επισφαλή".

Η έρευνα που ξεκίνησε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παν. Αθανασίου αφορά το σύνολο των δανειοδοτήσεων των ΜΜΕ που αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τις αρχές πολλά από αυτά βρίσκονται σε καθυστέρηση.

Η έναρξη της έρευνας είναι από τα ψηλότερα δάνεια προς τα χαμηλότερα γι’ αυτό και πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος εμφανίζει δανεισμό περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 98 από την Αlpha Bank, 73 από την Εθνική Τράπεζα, 21 από την Τράπεζα Πειραιώς και 5 από την Eurobank). Οι κλήσεις προς τα τραπεζικά στελέχη (μερικά από τα οποία είναι από τα γνωστότερα ονόματα του τραπεζικού συστήματος) αφορά μόνο τα συγκεκριμένα δάνεια. Θα ακολουθήσουν κι άλλες κλήσεις που θα αγγίξουν το σύνολο του τραπεζικού κλάδου σε επίπεδο στελεχών για τα δάνεια τ ν υπολοίπων μιντιακών συγκροτημάτων.

Ο κ. Ψυχάρης καλείται ως ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία στις 12 Νοεμβρίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus