Διυλιστήριο: VIDEO - Παπαγγελόπουλος : ''Στο αρχείο τα δάνεια κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα με νόμο του 2013''

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

VIDEO - Παπαγγελόπουλος : ''Στο αρχείο τα δάνεια κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα με νόμο του 2013''



Στο αρχείο τέθηκε, βάσει πρόνοιας νόμου του 2013, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σχετικά με τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα σε πολιτικά κόμματα. Αυτό ανέφερε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδη.

«Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης οφείλεται στη διάταξη του άρθρου του νόμου 4146, που ψηφίστηκε το 2013», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο: «Δεν συνιστά απιστία κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των τραπεζών η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ο ερωτών βουλευτής σχολίασε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει το σκάνδαλο των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν πάρει 220 εκατ. Θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα πίσω; Αν με μία διάταξη μπει και αυτό στο αρχείο, να έρθει μια άλλη διάταξη που να το βγάλει από το αρχείο».




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus