Διυλιστήριο: Διπλό ρήγμα στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων - οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το άρθρο για το Μέγαρο Μουσικής

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Διπλό ρήγμα στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων - οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το άρθρο για το Μέγαρο Μουσικής

Με διπλό ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νέου πακέτου προαπαιτούμενων.

Οι ΑΝΕΛ μετά την καταψήφιση του άρθρου για την φορολόγηση των εταιριών ζυθοποιίας που οδήγησε τελικά στην απόσυρση του άρθρου καταψήφισαν και την διάταξη που δίνει παράταση για έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στο Μέγαρο Μουσικής.

Ωστόσο, το τελευταίο ψηφίστηκε κανονικά καθώς το στήριξαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξης, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Πήραν πίσω την τροπολογία για τις κατεδαφίσεις στα αυθαίρετα

Μετά την οξεία κριτική και διακομματικές αντιδράσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση για την επίμαχη τροπολογία ο κ. Τσιρώνης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ότι κατόπιν συμφωνίας με τον πρωθυπουργό η τροπολογία θα κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για να εξεταστεί σε βάθος.

Χαρακτηστικό είναι το γεγονός ότι στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πίεζαν και αυτοί για την απόσυρσή της.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Ελπίζω κάποιος να μην χάσει το σπίτι του, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης».

Την νομοθετική ρύθμιση είχε προτείνει προ διμήνου ο υπουργός Εσωτερικών όταν εμφανίστηκαν στη Ραφήνα οι μπουλντόζες για να γκρεμίσουν μία τριώροφη κατοικία εντός δασικής έκτασης. Υπέρ της αναστολής έχουν ταχθεί δημόσια και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης για την νομοθετική ρύθμιση ήταν ότι με την κύρωση των δασικών χαρτών που σημειωτέον θα πάρει χρόνο για να ολοκληρωθεί, θα αρθούν οι αμφισβητήσεις επί οικισμών που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων και πως τυχόν εκτέλεση κατεδάφισης θα δημιουργούσε τετελεσμένα.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η πρόταση για αναστολή υπαγορεύεται και από ένα πρόσθετο λόγο που είναι η επικαιροποίηση των στοιχείων στα οποία βασίστηκαν οι αποφάσεις κατεδάφισης, πολλές εκ των οποίων είναι προ δεκαετίας και παραμένουν ανεκτέλεστες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus