Διυλιστήριο: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Στα δέκα σημαντικότερα Μουσεία Τέχνης

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Στα δέκα σημαντικότερα Μουσεία Τέχνης

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συγκαταλέγεται στις δέκα σημαντικότερες επιλογές Μουσείων τέχνης σύμφωνα με την ιστοσελίδα pinticles.com.

Στα Μουσεία που είναι «προσηλωμένα στην τελειότητα της τέχνης προσφέροντας μια πλούσια, αξιομνημόνευτη εμπειρία», τα οποία ο ιστότοπος θεωρεί «ιδανική πλατφόρμα για την έκθεση των εικαστικών τεχνών, είτε πρόκειται για τη ζωγραφική, τη γλυπτική είτε τη φωτογραφία».

Το σκεπτικό είναι πως οι σύγχρονες και οι παραδοσιακές τέχνες βρίσκουν στέγη σε ξεχωριστά Μουσεία που έχουν ιδρυθεί για να πάρουν υπό την προστασία τους μια ευρύτατη γκάμα τεχνών και πολιτισμών ανά τους αιώνες. Έτσι, τα Μουσεία αποτελούν φορείς πλούσιας γνώσης και προσφέρουν αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες τους.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όγδοο στην κατάταξη, «με εκτεταμένη συλλογή αντικειμένων από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που καλύπτουν από την προϊστορική τέχνη μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, είναι ο ιδανικός τόπος για τους φοιτητές της Αρχαιολογίας. Στα εκθέματά του υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊστορικών έργων τέχνης, γλυπτών, ευρημάτων από τη Σαντορίνη, από τις συλλογές Σταθάτου και Βλαστού αλλά και αρχαιότητες της αιγυπτιακής τέχνης και της Εγγύς Ανατολής», αναφέρει το pinticles.com.

Η λίστα με τις δέκα σημαντικότερες επιλογές Μουσείων τέχνης

Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

Εθνική Πινακοθήκη, Λονδίνο

Μουσείο Πράδο, Μαδρίτη

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης

Σάο Πάολο Μουσείο Τέχνης, Βραζιλία

Εθνική Πινακοθήκη της Βικτόρια, Μελβούρνη

Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov, Μόσχα

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα

Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας, Σίδνεϊ

Μουσείο του Βατικανού, Ρώμη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus