Διυλιστήριο: Μεντβεντεφ:Τούρκοι αξιωματούχοι εμπορεύονται πετρέλαιο με τον ISIS

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μεντβεντεφ:Τούρκοι αξιωματούχοι εμπορεύονται πετρέλαιο με τον ISIS

Ανακοίνωσε τα μέτρα που μελετά η Ρωσία κατά της Άγκυρας

«Μερικοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν άμεσο οικονομικό συμφέρον στο εμπόριο πετρελαίου με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος αναφέρθηκε και σε πιθανά αντίποινα κατά της Τουρκίας μετά την κατάρριψη χθες από τους Τούρκους ρωσικού μαχητικού. 

 «Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι de facto προστασία του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε ο Μεντβέντεφ και συμπλήρωσε ότι "αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έχουμε για άμεσο οικονομικό συμφέρον κάποιων Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την προμήθεια προϊόντων πετρελαίου που ελέγχονται από ISIS. "

 "Οι αλόγιστες και εγκληματικές ενέργειες των τουρκικών αρχών ... έχουν προκαλέσει μια επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της δικαιολογίας περί προστασίας των κρατικών συνόρων", δήλωσε ο Μεντβέντεφ. 

 Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης πολλών σημαντικών έργων με την Τουρκία και τον αποκλεισμό τουρκικών εταιρειών από τη ρωσική αγορά. Η Ρωσία έχει ήδη συστήσει στους πολίτες της να μην πηγαίνουν στην Τουρκία επικαλούμενη τις τρομοκρατικές απειλές, οι οποίες οδήγησαν τουριστικούς πράκτορες στο να αποσύρουν εκδρομές προς την Τουρκία από την αγορά. 

 Η Ρωσία μπορεί περαιτέρω να ακυρώσει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου, που θα καθιστούσε την Τουρκία σε μια σημαντική χώρα διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη αλλά και την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της χώρας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus