Διυλιστήριο: VIDEO - ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΗΛΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

VIDEO - ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΗΛΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!

Μία καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης πραγματοποιούν ομάδα μηχανικών στο Ηράκλειο για το ηλιακό αυτοκίνητο της Κρήτης που είναι ένα βήμα πριν βγει στην παραγωγή.
Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας που θα ενημερώσουν το κοινό για το ηλιακό αυτοκίνητο.
Σε ανακοίνωσή τους οι μηχανικοί αναφέρουν: «Σας περιμένουμε την Δευτέρα 16-11-2015 και ώρα 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας για να γιορτάσουμε μαζί το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας που κάνουμε, για να βγάλουμε το όχημα στην παραγωγή. Έλάτε να σας ενημερώσουμε από κοντά για την καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης που ξεκινάμε την ίδια μέρα και να δείτε το νέο μας πρωτότυπο, σε μία γιορτή για τη δημιουργικότητα».



Τι είναι το Sunnyclist

Το «Sunnyclist» έχει καινοτόμα σχεδίαση που κινείται με ηλιακή ενέργεια μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του.
Το όχημα κατασκευάστηκε από ομάδα Κρητικών μηχανικών και η κατασκευή του διήρκησε 4 σχεδόν χρόνια.
Ο κ. Τσικανδυλάκης Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος της ομάδας του Sunnyclist εξηγώντας την καινοτόμο κατασκευή, κατά την παρουσίαση που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, ανέφερε: « Το Sunnyclist είναι το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα. Κατασκευάζεται στην Κρήτη , είναι μοναδικό σε αυτονομία και το έχουμε κατασκευάσει για να λύσει πρακτικά προβλήματα. Το Sunnyclist το δουλεύομε 4 χρόνια. Έχουμε φτιάξει το πρώτης γενιάς πρωτότυπο είναι αυτό με το οποίο θα βγούμε στην παραγωγή με κάποιες βελτιώσεις Το κόστος του εκτιμάται ότι θα ξεκινάει από το ήμισυ της αξίας ενός ευρωπαϊκού ηλιακού οχήματος περίπου 6,5 με 7.000 ευρώ ».


Πηγή

 http://diulistirio.blogspot.gr/

 
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus