Διυλιστήριο: Πληρώνονται 106 εκατ. για κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Πληρώνονται 106 εκατ. για κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα

Πληρώνονται 106 εκατ. για κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα 

Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο 

Προσλήψεις 400 εργαζόμενων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, προανήγγειλε η κα Θεανώ Φωτίου. Η Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τόνισε ότι οι προσλήψεις αυτές θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αποτελούν μόνο ένα πρώτο βήμα των αλλαγών που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο σκέλος της προνοιακής πολιτικής. 

Επίσης, έως το τέλος του έτους θα δοθούν άλλα 106 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η χρηματοδότηση αφορά το σκέλος της μηνιαίας δόσης της επιδότησης σίτισης, της επιδότησης ενοικίου και της δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 

Σύμφωνα με την κα Φωτίου, από το επόμενο έτος θα υπάρξει αλλαγή στο χορήγηση των επιδομάτων που αφορούν πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Προανήγγειλε τη δημιουργία δράσεων και ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με ενιαίους κανόνες, για να υλοποιηθούν, όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. 

«Το παλιό πελατειακό καθεστώς, το παλιό σύστημα τελειώνει μέσα στο 2016. Θα αντικατασταθεί από ένα απλό και σύγχρονο που θα συντρέχει όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη να στηριχθούν. Ξέρουμε ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, θέλουμε όμως να βάλουμε το αποτύπωμά μας. Θα προχωρήσουμε με κοινωνική συναίνεση, και γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος και γιατί μπορούμε» επισήμανε η κα Φωτίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus