Διυλιστήριο: «Πώς θα γίνετε πρωταγωνιστές στην ενέργεια»

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

«Πώς θα γίνετε πρωταγωνιστές στην ενέργεια»



Στον Θανάση Τσίτσα


«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Realnews ο Εϊμος Χόκσταϊν, ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής για διεθνή ενεργειακά θέματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Αθήνα, ο Ε. Χόκσταϊν, που συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς, τονίζει ότι η Ελλάδα «είναι μια από τις πιο βασικές πηγές εναλλακτικής ενέργειας», επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας στον τομέα αυτό «θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει την οικονομική ανάπτυξή της».

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, ένα στέλεχος με μεγάλη πείρα σε ενεργειακά θέματα, υπογραμμίζει επίσης τη γεωστρατηγική σημασία που έχει για την Ελλάδα ο Νότιος Διάδρομος (Southern Corridor), που περιλαμβάνει τον αγωγό TAP (TransAdriatic Pipeline) και τον IGB (Greece-Bulgaria Interconnector), ενώ προτρέπει την ελληνική πλευρά να επεκτείνει τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (Liquefied Natural Gas - LNG).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus