Διυλιστήριο: Εληξε το τελεσίγραφο: Το Ιράκ αιτήθηκε στρατιωτική αρωγή από την Ρωσία και το Ιράν για να εκδιωχθούν τα τουρκικά στρατεύματα από το έδαφός του...

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Εληξε το τελεσίγραφο: Το Ιράκ αιτήθηκε στρατιωτική αρωγή από την Ρωσία και το Ιράν για να εκδιωχθούν τα τουρκικά στρατεύματα από το έδαφός του...

ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
του Βασίλη Καπούλα
Το Ιράκ αιτήθηκε από την Ρωσία στρατιωτική αρωγή προκειμένου "Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις" και αυτή η διατύπωση εκτός από το ISIS περιλαμβανει και τα τουρκικά στρατευματα που έχουν εισβάλλει και κατέχουν μια περιοχή στην Μοσούλη.

Επίσης σε συναντήσες που είχε η σιιτική κυβερνηση του Ιράκ ζήτησε από το Ιράν την παροχή βοήθειας σε χερσαία στρατεύματα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία: "Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις"

Λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο της Βαγδάτης για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Μοσούλη ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των πιλότων της ιρακινής Αεροπορίας, η οποία βέβαια έχει μικρή ισχύ, καθώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμα τα περισσότερα από το F-16Q από τις ΗΠΑ.

Ετσι ή αλλιώς η τουρκική Αεροπορία είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος για να μπορέσει η διαλυμένη ιρακινή Αεροπορία να ανταεξέλθει στις ανάγκες μιας επιχείρησης τέτοιας κλίμακος.

Ούτε καν η ρωσική Αεροπορία απο την Συρια δεν θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, ούτε, φυσικά η ιρανική Αεροπορία. Το ζήτημα είναι κατά πόσον μπορεί η τουρκική Αεροπορία να υποστηρίξει δύο μέτωπα...
Επίσης ιρακινές πολιτοφυλακές που χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από το Ιράν απειλούν την Τουρκία με ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

«Η οργάνωσή μας θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο κατά των Τούρκων αν αυτοί δεν αποσυρθούν από τη χώρα μας εντός της προθεσμίας που έχει θέσει η κυβέρνησή μας. Για την ώρα δεν θα ανακοινώσουμε πια είναι τα μέτρα αυτά», είπε ο εκπρόσωπος Καρίμ αν Νουρί.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Haider Abadi, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να διατάξει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την περιοχή.

"Η Επιτροπή του Ιρακινού Κοινοβουλίου για την άμυνα και την ασφάλεια θα ζητήσει τη συνεργασία της Ρωσία για αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στο Ιράκ" είπε το μέλος της Επιτροπής Iskander Watut.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λήξει η τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής, Iskander Watut.

"Σε σημερινή μας συνάντηση απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λήξει η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ" είπε ο Watut.

Παράλληλα αραβικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως δεν υπάρχει μόνο τουρκική εισβολή στο Ιράκ αλλά έχουν σταλεί γερμανικά και Σαουδαραβικά στρατεύματα κοντά στη Μοσούλη.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως έχουν η Σαουδική Αραβία έχει στείλει 800 στρατιώτες και η Γερμανία 12 άρματα μάχης.




Πηγή


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus