Διυλιστήριο: Ανοίγει πόλεμο με την Κομισιόν η Γερμανία - «Πολιτικά συμφέροντα επηρεάζουν το έργο της - Να συσταθούν ανεξάρτητοι θεσμοί εποπτείας»

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ανοίγει πόλεμο με την Κομισιόν η Γερμανία - «Πολιτικά συμφέροντα επηρεάζουν το έργο της - Να συσταθούν ανεξάρτητοι θεσμοί εποπτείας»

Προτείνει τη μεταφορά συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της Κομισιόν σε ανεξάρτητους θεσμούς

Ανεξάρτητα απο πολιτικά συμφέροντα οφείλουν να εφαρμόζονται τα καθήκοντα της εποπτείας, αναφέρει σε έγγραφο της η γερμανική κυβέρνηση, προτείνοντας τη μεταφορά συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της Κομισιόν σε ανεξάρτητους θεσμούς. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο "Περαιτέρω ανάπτυξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης: θέματα προς συζήτηση", που κατατέθηκε στην επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "τα καθήκοντα της εποπτείας της Κομισιόν πρέπει να εφαρμόζονται ανεξάρτητα απο πολιτικά συμφέροντα". 

Τον περασμένο μήνα η Κομισιόν είχε αναφέρει πως η Ιταλία, η Λιθουανία, η Αυστρία και η Ισπανία κινδυνεύουν να αθετήσουν τους κανόνες της ΕΕ με τα σχέδια προϋπολογισμών του 2016, ενώ υπάρχει περίπτωση και η Γαλλία να μην πετύχει ορισμένους απο τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Το έγγραφο των τριών σελίδων ζητά μείωση της αναλογίας χρεόυς/ΑΕΠ απο το 94% που ισχύει για το σύνολο της Ευρωζώνης. 

"Πρέπει να μειώσουμε μόνιμα τα όρια χρέους", αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.
Τέλος, σημειώνει πως τα ισχύοντα σχέδια για δημοσιονομικό συμβούλιο της Ευρωζώνης είναι ανεπαρκή και πως το εσωτερικό "τείχος ασφαλείας" ή το outsourcing εποπτικών δραστηριοτήτων σε ανεξάρτητους θεσμούς θα μπορούσε να προστατεύσει την όλη διαδικασία έναντι παρεμβάσεων.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus