Διυλιστήριο: Άρχισαν τα όργανα: Έλεγχο πόθεν έσχες Ψυχάρη ζητά ο Εισαγγελέας

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Άρχισαν τα όργανα: Έλεγχο πόθεν έσχες Ψυχάρη ζητά ο Εισαγγελέας

Λίγα τα... ψωμιά της μιντιακής ολιγαρχίας που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις στην Ελλάδα – Δεν υπάρχουν περιθώρια συγκάλυψης – Ιδού η Ρόδος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη - Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να δούμε επιτέλους αν υπάρχει αίσθημα δικαίου σε αυτό τον τόπο ή αν ισχύει αυτό που επί χρόνια φωνάζει ο λαός, πως: «είναι όλοι πουλημένοι».

Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου ζήτησε χθες 3/12/2015, τη συνδρομή της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πόθεν Έσχες στην έρευνα της περιουσιακής κατάστασης του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής η πρωτοβουλία του κυρίου Αθανασίου εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τραπεζικά δάνεια προς τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων. Σημειώνεται ότι ο κ. Αθανασίου ελέγχει ολόκληρο τον φάκελο των τραπεζικών δανείων προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχει γυρισμός, ούτε βεβαίως περιθώρια συγκάλυψης από κανέναν και για κανέναν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το γνωστό «Συγκρότημα» ασχολείται διακαώς τις τελευταίες ημέρες στα κύρια άρθρα του για το ρόλο της Δικαιοσύνης και μάλιστα κάνει και υποδείξεις επί του θέματος.

Βεβαίως όταν χρωστάς και της... Μιχαλούς έχοντας λάβει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ χωρίς καμία απολύτως εγγύηση, είναι... κομματάκι δύσκολο να κάνεις υποδείξεις.

Όπως κομματάκι δύσκολο είναι να επιθυμείς να δημιουργήσεις συνθήκες «βρώμικου ‘89» και να «θυματοποιείς» τον εαυτό σου όταν επί σειρά δεκαετιών ανεβοκατέβαζες υπουργούς και πρωθυπουργούς με τα πρωτοσέλιδά σου...

Αυτά είναι αστεία πράγματα...

Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Διότι η Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένη να πάει την έρευνα μέχρι το... κόκαλο.

Οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης ή επικοινωνιακής φιέστας θα σημάνει το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης.

Στις 14 Δεκεμβρίου ο κ. Ψυχάρης έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια και εκεί θα αποκαλυφθούν όλα.

Με ενδιαφέρον ο ελληνικός λαός περιμένει την αντίδραση της Δικαιοσύνης, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης σε πολιτικό επίπεδο.

Θα φανεί ξεκάθαρα αν όλα αυτά που ζούμε είναι απλά ένα φιάσκο ή αν υπάρχει η πολιτική βούληση να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται και τίμια...

Και βεβαίως εδώ υπεισέρχεται και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενός λαού που επί σειρά ετών παρακολουθεί αποχαυνωμένος τα έργα και τις ημέρες του περίφημου «τριγώνου της διαπλοκής».

Ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει για την κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου. Από δεσμεύσεις, μας κούρασαν.

Ας κάνουν το χρέος τους απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλιώς θα έχουν την τύχη των προηγουμένων.

Τι έχει προηγηθεί μέχρι σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης έχει μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων, Παν. Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, για τα μεγάλα τραπεζικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί όχι μόνο στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αλλά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του.

Ο εκδότης κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του ύποπτου για τη διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την οποία ελέγχονται ως φυσικοί αυτουργοί, στελέχη τραπεζών, που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τα επίμαχα δάνεια.

Ο κ. Ψυχάρης έχει λάβει προθεσμία να παράσχει εξηγήσεις στις 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας για τα δάνεια σε συγκροτήματα του Τύπου.

http://diulistirio.blogspot.gr/




Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus