Διυλιστήριο: Επέστρεψε με συμφωνίες από Ινδία και Αρμενία

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Επέστρεψε με συμφωνίες από Ινδία και Αρμενία

Συντάκτης:
Μάνος Τσαλδάρης

Με συμφωνίες για συνεργασία στις αμυντικές βιομηχανίες και εκπαίδευσης στις... βαλίτσες γύρισε σήμερα (Κυριακή) από το συνεχόμενα ταξίδια του σε Αρμενία και Ινδία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Προκειμένου, δε, να προωθήσει τη συνεργασία με τη συνεχώς αναπτυσσόμενη Ινδία, ο υπουργός το Σάββατο, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία κρατικών και ιδιωτικών αμυντικών βιομηχανιών παρευρέθη σε φόρουμ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών, ενώ την προηγουμένη είχε συνάντηση συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Ινδίας Manohar Parrikar και τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Vijay Kumar Singh, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους εκτός από την αμυντική βιομηχανία και σε θέματα συνεργασίας των τριών όπλων. Στη συνάντηση, μάλιστα με τον Ινδό ομόλογό του ο υπουργός επέδωσε πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Ινδό πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στην Αρμενία όπου εκτός από την συμφωνία για τη συνεργασία σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας συμφωνήθηκε η συνέχισης της στενής συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων (σ.σ.: αρκετοί εξάλλου αξιωματικοί της Αρμενίας –με τους οποίους συναντήθηκε ο υπουργός- έχουν σπουδάσει στη Σχολή Ευελπίδων), ενώ ο υπουργός ενημερώθηκε για θέματα και προβλήματα της περιοχής αλλά και για το θέμα της τρομοκρατίας του ισλαμικού φονταμενταλισμού που συμφωνήθηκε ότι αποτελεί εχθρό για όλες τις ελεύθερες χώρες.

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus