Διυλιστήριο: Ηράκλειο: Χρονιά – ρεκόρ για τις κρητικές εξαγωγές

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ηράκλειο: Χρονιά – ρεκόρ για τις κρητικές εξαγωγές

Συνεχίζεται η πορεία προς μια χρονιά ρεκόρ για τις εξαγωγές της Κρήτης, που παρά τα capital controls, συνέχισαν την εντυπωσιακή ανοδική τάση που παρουσιάζουν φέτος από την αρχή της χρονιάς.
Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., προκύπτει ότι τον μήνα Ιούλιο η αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα αγγίζει σε αξία το 232%, τον Αύγουστο το 49% και το Σεπτέμβριο το 87%. Οι Κρητικές εξαγωγές το συγκεκριμένο τρίμηνο να αυξάνονται κατά 115% να αγγίζουν τα 145 εκ. ευρώ, ενώ το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου η αύξηση ξεπερνάει το 100%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2014, με το σύνολο των εξαγωγών της Κρήτης να φτάνει ήδη τα 400 εκ. ευρώ.
Συμπερασματικά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, το 2015 θα αποτελέσει τη νέα χρονιά ρεκόρ για τις Κρητικές εξαγωγές, που μέχρι τώρα ήταν το 2013 με 363 εκ. ευρώ. Το ίδιο είχε συμβεί κατά το α’ 6μηνο του 2015, κατά το οποίο οι εξαγωγές της Κρήτης (295 εκ.) υπερκάλυψαν τα αποτελέσματα ολόκληρου του προηγούμενου έτους (294 εκ. ευρώ).
Στις κυριότερες εξαγωγικές αγορές, πρώτη έρχεται η Ιταλία με 33 εκ. ευρώ και ποσοστό επί του συνόλου των εξαγωγών της Κρήτης 23%, δεύτερη η Γερμανία με 24 εκ. ευρώ και ποσοστό 16%, τρίτη το Ηνωμένο Βασίλειο με 13 εκ. ευρώ και ποσοστό 9% και ακολουθούν η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες με 8 και 7 εκ. ευρώ και ποσοστά 5% και 4% αντίστοιχα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus