Διυλιστήριο: Ρέντσι: Όσοι στην Ευρωζώνη ακολουθούν πολιτικές λιτότητας χάνουν τη θέση τους

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ρέντσι: Όσοι στην Ευρωζώνη ακολουθούν πολιτικές λιτότητας χάνουν τη θέση τους

Οι υποκινούμενες από το Βερολίνο πολιτικές λιτότητας στην Ευρωζώνη φουντώνουν τις φλόγες του λαϊκισμού, οδηγώντας σε πολιτική παράλυση και εκλογικές ήττες των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης που ακολουθούν τις πολιτικές αυτές, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον φίλο μου Μαριάνο (Ραχόι), αλλά ξέρω ότι όσοι ήταν στην εμπροσθοφυλακή αυστηρών πολιτικών χωρίς ανάπτυξη έχασαν τη θέση τους», είπε ο Ρέντσι, προσθέτοντας: «Συνέβη στη Βαρσοβία, αν και οι συνθήκες εκεί ήταν πολύ ιδιαίτερες, συνέβη στην Αθήνα, συνέβη στη Λισαβόνα. Θα δούμε τι θα συμβεί στη Μαδρίτη».

Ο Ρέντσι επέκρινε αυτό που θεωρεί ως δύο μέτρα και σταθμά κατά της Ιταλίας και συχνά υπέρ της Γερμανίας. Μία τέτοια περίπτωση, ανέφερε, είναι η κατασκευή ενός δεύτερου αγωγού, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, καθώς μάλιστα η ΕΕ αντιτάχθηκε στον Νότιο Αγωγό (South Stream) που θα μετάφερε αέριο από τη Ρωσία και ωφελούσε πιο άμεσα την Ιταλία.

«Λοιπόν, λέμε όχι στον Νότιο Αγωγό και μετά, εντελώς ξαφνικά, αθόρυβα, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει Βόρειος Αγωγός», δήλωσε, προσθέτοντας: «Ποιος αποφάσισε; Πρόκειται για επιλογή ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ; Στο τραπέζι, όταν έθεσα το θέμα, μόνο η Γερμανία και η Ολλανδία το υποστήριξαν. Κατανοώ ότι πρόκειται για σημαντική δουλειά, δεν σκανδαλίζομαι, αλλά θέλω να δηλώσω ότι οι κανόνες είτε θα εφαρμόζονται για όλους ή για κανέναν».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus