Διυλιστήριο: Προς το αρχείο η δικογραφία για τις καταγγελίες στήριξης του #NAI από μερίδα του Τύπου

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Προς το αρχείο η δικογραφία για τις καταγγελίες στήριξης του #NAI από μερίδα του Τύπου

Για την «τύχη» της δικογραφίας θα αποφανθεί ο εισαγγελέας Εφετών στον οποίο διαβιβάζεται

Σε εισαγγελέα Εφετών αναμένεται να διαβιβαστεί σήμερα η δικογραφία που είχε σχηματιστεί τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν δημοσιογραφικά το θέμα του δημοψηφίσματος.

Η σχετική δικογραφία αποστέλλεται στον εισαγγελέα, για έγκριση αρχειοθέτησης, δεδομένου ότι ο εισαγγελέας που είχε χειριστεί την υπόθεση είχε εκτιμήσει πως οποιαδήποτε παρέμβαση στο όλο θέμα θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος (περί ελεύθερη προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου, κ.λπ.) αλλά και παραβίαση των σχετικών διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, τον περασμένο Ιούλιο είχε διατάξει για το θέμα αυτό, προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος. Ακόμη, ερευνήθηκε αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της απόπειρας επηρεασμού των ψηφοφόρων και της απόπειρας νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έγγραφες καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Πλέον, τον τελικό λόγο για την «τύχη» της συγκεκριμένης δικογραφίας έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus