Διυλιστήριο: Έρευνα για την αδελφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Έρευνα για την αδελφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές

Την αδελφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη–Gourdain, ερευνούν οι γαλλικές οικονομικές αρχές, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Kontranews». Οι γαλλικές οικονομικές αρχές, ζήτησαν τη συνδρομή των ελληνικών αρχών καi συγκεκριμένα του ΣΔΟΕ, για να διασταυρώσουν τα οικονομικά στοιχεία της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και στην Ελλάδα, αν και με ποιο καθεστώς φορολογείται. Στην Γαλλία διεξάγεται έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο βασικός λόγος φαίνεται πως είναι η δράση της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Οι γαλλικές αρχές, ζητούν λοιπόν τη συνδρομή και του ΣΔΟΕ, αναζητώντας πληροφορίες για το φορολογικό προφίλ της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, για τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα, ακίνητα και κινητά για όποιο άλλο στοιχείο συνδέεται με την οικονομική της δραστηριότητα και αν αυτό φορολογείται ή όχι. Θέλουν έτσι να συνδυάσουν όλες τις κινήσεις στην Γαλλία και στην Ελλάδα.

Η αναζήτηση αυτή προέκυψε λόγω της ενασχόλησης της κ. Αλεξάνδρας Μητσοτάκη–Gourdain με ΜΚΟ, την πολύ γνωστή ActionAid Ελλάς όπως και την “AFI – Action Finance Initiative”.

Η μεν πρώτη μαζεύει λεφτά από χορηγούς-αναδόχους, τα οποία δίνονται σε φτωχά παιδιά της Αφρικής.

Η δεύτερη έχει σαν στόχο την διείσδυση και την καθιέρωση του «μικροδανεισμού» στην Ελλάδα.

Η κ. Μητσοτάκη ίδρυσε το 1998 την ActionAid Ελλάς, η οποία από το 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. της διεθνούς ActionAid. Από το 2007, η κ. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ελληνικής οργάνωσης. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ιδίας οργάνωσης. Από το 2009 διατελεί Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, το οποίο προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό στη Γαλλία. Διδάσκει σε σεμινάριο με θέμα την Πολιτική Οικονομία και Ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι.

Η κ. Μητσοτάκη που σπούδασε στο Παρίσι, είναι παντρεμένη με τον Γάλλο δικηγόρο Πασκάλ Gourdain, με τον οποίο απέκτησαν 4 παιδιά.

Έχει ζήσει πάρα πολλά χρόνια στο Παρίσι, όπου και μετά τις σπουδές της συνέχισε να εργάζεται στον ΟΟΣΑ και κατόπιν στο Κέντρο Ανάπτυξης του ίδιου οργανισμού.

Η έρευνα όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν προέκυψε από έρευνα που γίνεται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία πηγαίνουν κατά κύριο λόγο στην Αφρική. Οι ΜΚΟ, συγκεντρώνουν διεθνώς την προσοχή των ελεγκτικών, οικονομικών και άλλων αρχών, ακριβώς γιατί διαχειρίζονται τεράστια ποσά. Δεν αποκλείεται η έρευνα αυτή να μην έχει ξεκινήσει πρόσφατα, φαίνεται όμως ότι τώρα εστιάζεται στη δράση της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξάνδρας.

Πηγή: kontranews.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus