Διυλιστήριο: VIDEO - 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο στην καρδιά του Βερολίνου. Ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ευρώπη

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

VIDEO - 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο στην καρδιά του Βερολίνου. Ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ευρώπη


Με περίπου 14.000 σωσίβια που σύλλεξε από τις ακτές της Λέσβου κάλυψε τις κολώνες του συναυλιακού χώρου Konzerthaus στην πλατεία Gendarmenmarkt του Βερολίνου ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei.

Γνωστός για την ευαισθητοποίησή του σε ανθρωπιστικά ζητήματα, ο Weiwei έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη Λέσβο. Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο, αλλά και για να υπενθυμίσει στην Ευρώπη ότι η μεταναστευτική κρίση συνεχίζεται, ο καλλιτέχνης «στόλισε» τις κολώνες στην είσοδο ενός πολύ σημαντικού πολιτιστικού κτιρίου της γερμανικής πρωτεύουσας με δεκάδες χιλιάδες πορτοκαλί σωσίβια από τις ελληνικές ακτές. Η επιλογή της τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία, καθώς μας υπενθυμίζει ότι το κατώφλι της Ευρώπης έχει γίνει ο υγρός τάφος εκατοντάδων προσφύγων.




Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus