Διυλιστήριο: Gabriel (Γερμανία): Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους της – Να μην αποκλειστεί από τη Schengen

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Gabriel (Γερμανία): Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους της – Να μην αποκλειστεί από τη Schengen


Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει με σοβαρότητα τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το ελληνικό χρέος τόνισε ο Gabriel

Την θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους της διατυπώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, ο οποίος παράλληλα καλεί την ΕΕ να μην αποκλείσει την Ελλάδα από τη ζώνη Schengen λόγω του προσφυγικού.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle ο Gabriel σε άρθρο του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, υποστηρίζει ότι από τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ που έλαβε ως βοήθεια η Ελλάδα από το 2010, τα 145 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την αποπληρωμή χρεών και δεν συνέβαλαν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
«Ενεργοποιούμε δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων για να σταθεροποιήσουμε το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά δεν κατορθώσαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, την πραγματική οικονομία και τις κοινωνικές συνθήκες των ανθρώπων στις χώρες που παίρνουν την βοήθεια, με αποτέλεσμα να διογκώνεται η δυσαρέσκεια για την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης στους δανειστές και στους δανειζόμενους» τονίζει ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ζητώντας να αλλάξει αυτή η πολιτική για να μην επιταχυνθεί η διαδικασία κατάρρευσης της Ευρώπης.
«Στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος στις επενδύσεις, στην αναπτυξιακή πολιτική και στη δίκαιη κατανομή βαρών» επισημαίνει ο Gabriel, αναφέροντας πως απαιτούνται ελαφρύνσεις για την Ελλάδα.
«Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει με σοβαρότητα τις μεταρρύθμισες, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το ελληνικό χρέος.
Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους, π.χ. με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ειδάλλως απειλείται με κοινωνικές ταραχές και ακυβερνησία.
Σε σχέση με αυτήν την κατάσταση οι σχεδόν εβδομαδιαίες προειδοποιήσεις από την Κομισιόν, ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα για τη εξασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ηχούν ως κυνισμός» υποστηρίζει ο Gabriel, ο οποίος ενόψει της σημερινής συνάντησης των πρωθυπουργών από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Τσεχία και τη Σλοβακία με θέμα το μπλοκάρισμα των συνόρων στην ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα, καλεί την ΕΕ να μην αποκλείσει την Ελλάδα.
«Ο αποκλεισμός ή η περιθωριοποίηση ενός κράτους – μέλους είναι «ψευτολύση» που δηλητηριάζει τον ευρωπαϊκό διάλογο» υποστηρίζει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus