Διυλιστήριο: Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Εξεταστική Επιτροπή για δάνεια σε ΜΜΕ- κόμματα

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Εξεταστική Επιτροπή για δάνεια σε ΜΜΕ- κόμματαΠράξη έγινε η προαναγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ. Προ ολίγου κατατέθηκε η πρόταση από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η Επιτροπή θα διερευνήσει τα εξής:

- Το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων, το ύψος, τους όρους και το σκοπό δανειοδότησης ή αναχρηματοδότησης παλαιοτέρων δανείων.

- Την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

- Τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και άλλες εγγυήσεις για τις εν λόγω δανειοδοτήσεις.

- Το σημερινό ύψος των δανείων αυτών, καθώς και τη σημερινή πορεία εξυπηρέτησής τους.

-Και τέλος, σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, τυχόν καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, αλλά και ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και αναζήτησης πιθανών ποινικών ευθυνών, εις βάρος όσων δανειοδοτήθηκαν και δανειοδότησαν.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus