Διυλιστήριο: Διαγραφή υπερημεριών δανείων του ΟΕΚ για τους ανέργους προανήγγειλε η Αντωνοπούλου

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Διαγραφή υπερημεριών δανείων του ΟΕΚ για τους ανέργους προανήγγειλε η Αντωνοπούλου

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου απάντησε η αναπληρώτρια Υπουργός για την αντιμετώπιση της ανεργίας, Ρ. Αντωνοπούλου σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλεύτη του ΚΚΕ Χ.Κατσώτη για τον ΟΕΚ & ΟΕΕ. Η αναπληρώτρια αναφέρε ότι σχεδιάζεται η διαγραφή των υπερημεριών δανείων του ΟΕΚ αλλά μόνο για ανέργους ενώ τα νησιά που δέχονται τις περισσότερες προσφυγικές ροές θα ενισχυθούν τουριστικά από τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ για το 2016.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και των τέως . ΟΕΚ - ΟΕΕ η αναπληρώτρια υπουργός απέκλεισε την επανασύσταση των δύο Οργανισμών της Εργατικής Κατοικίας και Εστίας λόγω ότι καταργήθηκαν με νόμο του μνημονίου που είναι ακόμη σε ισχύ. Χωρίς καμιά αυτοκριτική για τις υποσχέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε για το θέμα της στέγασης των εργαζομένων προχώρησε εντελώς κυνικά στην πρωτοφανούς για αριστερό κόμμα αποδοχή της απαράδεκτης κατάργησης των μοναδικών Οργανισμών που παρείχαν τό μεγαλύτερο κοινωνικό έργο στην Ελλάδα και οι οποίοι χρηματοδοτούνταν και ακόμη συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από τους εργαζόμενους αφού πληρώνουν εισφορές στον μισθό τους 1,35% υπέρ ΟΕΚ & ΟΕΕ. 

Η κ. Αντωνοπούλου επίσης ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας το θέμα της στέγασης μέσω του ΟΑΕΔ χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει σύμφωνα με τον Σύλλογο αν στο προτεινόμενο Οργανόγραμμα που σχεδιαζεται για τον ΟΑΕΔ προτίθεται να συσταθεί Γενική Διεύθυνση ενώαπλά ανέφερε ότι σύντομα ολοκληρώνεται συνολικά η πρόταση του Υπουργείου για τον ΟΕΚ-ΟΕΕ έτσι όπως τους έχει αναλάβει ο ΟΑΕΔ, την οποία θα καταθέσει σύντομα προς διαβούλευση και συζήτηση. 

Παράλληλα σύμφωνα με την ανακοίνωση στο ερώτημα, γιατί δεν εφαρμόζεται κατασκευαστικό πρόγραμμα αφού υπάρχουν τα αποθεματικά του ΟΕΚ 200 εκατομύρια ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας, γιατί δεν εκπονείται η επιδότηση ενοικίου αφού ετησίως ο ΟΑΕΔ εισπράττει περίπου 50 εκ. € από τις δόσεις των δανείων του ΟΕΚ αλλά και τί προτίθεται να κάνει με την εισφορά υπέρ του ΟΕΚ & ΟΕΕ που εισπράτεται από το ΙΚΑ αλλα δεν αποδίδεται από το 2012 στον ΟΑΕΔ, η αναπληρώτρια ουσιαστικά το άφησε αναπάντητο. 

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς της Εργατικής Εστίας ανέφερε ότι σχεδιάζεται η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού έτσι ώστε να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά αφού η δυναμικότητα επιτρέπει να φιλοξενούνται επιπλέον 1.000 παιδιά.Σε επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων είχε θέσει το θέμα αυτό και από ότι φαίνεται σχεδιάζεται να υλοποιηθεί. 

Στην αποδοχή της πρότασης του Συλλόγου φαίνεται ότι καταλήγει το Υπουργείο και για την τόνωση του τουρισμού στα νησιά που έχουν πληγεί από τις προσφυγικές ροές. Η Υπουργός ανέφερε ότι προχωράμε στην ενίσχυση του τουρισμού στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο με τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ (Εργατικής Εστίας). 

Για τις ρυθμίσεις των δανείων που έχει δώσει ο ΟΕΚ από δικά του κεφάλαια απάντησε ότι σχεδιάζεται ρύθμιση η οποία θα περιλαμβάνει τη διαγραφή των ληξιπρόθεσμων μόνο για τους ανέργους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus