Διυλιστήριο: FedHatta: "Δώδεκα" μήνες τουρισμός, 12 θεματικές μορφές...

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

FedHatta: "Δώδεκα" μήνες τουρισμός, 12 θεματικές μορφές...



Με στόχο τον τουρισμό 12 μηνών το χρόνο και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων FEDHATTΑ παρουσίασε χθες επισήμως το πρόγραμμα «Δώδεκα» σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Μ.Βρετανία".

Ο Πρόεδρος της FEDHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης επισήμανε ότι «το Δώδεκα θα αποτελέσει αφορμή για τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω διεθνών roadshows που θα οργανώσει η Ομοσπονδία, με στόχο και την προβολή και ανάδειξη λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών». Ο κ.Τσιλίδης ζήτησε τη συστράτευση όλων των δυνάμεων, δηλώνοντας ότι «στον τουρισμό δεν χωράει αντιπαράθεση, υπάρχει μόνο μια λέξη, η σύνθεση»

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναπτύσσονται 12 θεματικοί άξονες - εργαλεία για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων, που αφορούν τον αθλητικό τουρισμό, τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, τον περιηγητικό τουρισμό, τον ιαματικό τουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό, την ελληνική φύση, τη λαϊκή παράδοση, τη γαστρονομία, τη γευσιγνωσία και την οινογνωσία, τη διασκέδαση, τον θαλάσσιο τουρισμό, τον συνεδριακό και εκθεσιακό τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων Βρετανίας (ΑΒΤΑ), Νόελ Ιωσηφίδης, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του FEDHATTA τόνισε ότι πρέπει να υιοθετηθεί από τους τουριστικούς πράκτορες ειδικά σε σχέση με τους μικρούς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας. Αν και αυτή η αγορά δεν είναι μεγάλη, είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα, τόνισε.

Ο Πρόεδρος της ΑΒΤΑ ως βασικός ομιλητής ανέλυσε το σπουδαίο ρόλο των τουριστικών γραφείων στην παγκόσμια τουριστική αγορά καθώς και στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Όσον αφορά το Δώδεκα, δήλωσε ότι ανυπομονεί να συμβάλλει στην υλοποίηση της εξαιρετικής πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας.

Ο κ.Ιωσηφίδης παρουσίασε διεθνή στοιχεία, που δείχνουν τη μεγάλη άνοδο των on line κρατήσεων και την απειλή για τη βιωσιμότητα των παραδοσιακών ταξιδιωτικών πρακτόρων, που πρέπει σε ρόλο ταξιδιωτικού συμβούλου να διαμορφώσουν ταξιδιωτικά προγράμματα, που θα ανταποκρίνονται σε εξατομικευμένες ανάγκες.

Ε.Κουντουρά: Έκκληση για την εικόνα της Ελλάδας

Η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και εργαλείο για τον ελληνικό τουρισμό, εκφράζοντας την ικανοποίηση της. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με την Ομοσπονδία για το σύνολο των θεμάτων του τουρισμού, στις προσπάθειες του Υπουργείου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στη νέα στρατηγική του Υπουργείου, βασισμένη στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη.

Η κυρία Κουντουρά ζήτησε από το σύνολο των πολιτικών και τουριστικών παραγόντων να στηρίξουν πρωτοβουλία του υπουργείου που θα επιχειρήσει να δώσει στις σωστές διαστάσεις το ζήτημα του προσφυγικού, ώστε να μη διαμορφώνεται στο εξωτερικό μια διαφορετική εικόνα, που πλήττει τον τουρισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας καταρτίζουν τα προγράμματά τους δυο και τρια χρόνια πριν και η σημερινή εικόνα ενδέχεται να έχει συνέπειες στα προγραμμάτα κρουαζιέρας του 2017 και 2018.

Σχετικά με την επιμήκυνση της περιόδου είπε ότι σε Κρήτη και Ρόδο η προσπάθεια επιμήκυνσης της περιόδου αυξάνεται και φέτος κατά 2 εβδομάδες τόσο την Άνοιξη όσο και το Φθινόπωρο.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών κα.Φωτεινή Αραμπατζή επεσήμανε την αρτιότητα και πληρότητα του Δώδεκα, θεωρώντας ότι θα συμβάλλει ενεργά στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Δήλωσε την πρόθεση να συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με την FEDHATTA για την επίλυση των κλαδικών θεμάτων των τουριστικών γραφείων, δηλώνοντας ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και επιβάλλει πολιτικό σεβασμό.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, χαιρέτησε την πρωτοβουλία Δώδεκα, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία δουλεμένη με μεράκι, αγάπη και επαγγελματισμό. Επιπλέον, εξέφρασε την πάγια θέση του ότι η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού θα επιτευχτεί από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θεωρώντας αναγκαία την ολοκλήρωση του Τουριστικού Επιμελητηρίου, το οποίο θα ενώσει όλο τον τουριστικό κόσμο.

Τιμητικές διακρίσεις


Στα πλαίσια της παρουσίασης του Δώδεκα η Ομοσπονδία τίμησε τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την ολοκληρωμένη προβολή και προώθηση της Περιφέρειας μέσω της τουριστικής καμπάνιας «Aegean Islands. Like No Other», καθώς και τον κ. Δημήτρη Πειθή, τον «λόγιο του Τουρισμού», Συνιδρυτή και Πρόεδρο του Ομίλου Ταξιδιωτικών Γραφείων Argo.

Τιμητικό βραβείο δόθηκε και στον Πρόεδρο της ΑΒΤΑ κ.Ιωσηφίδη για τις συνεχείς, έμπρακτες προσπάθειες στήριξης του ελληνικού τουρισμού. To βράδυ της Δευτέρας τιμήθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Γιάννης Μπουτάρης.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια του Νοτίου Αιγαίου «Aegean Islands. Like No Other», από την έναρξή της τον περασμένο Νοέμβριο, μετρά ήδη σημαντικές διακρίσεις. Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, λίγες μόνο μέρες πριν παρέλαβε το “Newcomer Award” στην MITT 2016 της Μόσχας,

**Σημειώνεται ότι στη συνέχεια ακολούθησε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus