Διυλιστήριο: Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν αξιώσεις κουρδικής αυτονομίας στη Συρία

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν αξιώσεις κουρδικής αυτονομίας στη Συρία


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν αναγνωρίζουν τη διακήρυξη περί αυτονομίας των Κούρδων της Συρία, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι.

«Δεν αναγνωρίζουμε ημιαυτόνομες αυτοδιοικήσεις περιοχών στο έδαφος της Συρίας», δήλωσε ο Κίρμπι αναφερόμενος στις προσπάθειες των Κούρδων για απόκτηση αυτονομίας στην περιοχή Ροτζάβα της Συρίας.


«Επιδιώκουμε να δούμε τη Συρία, ως μία ενιαία και ολοκληρωμένη χώρα που κυβερνάται από μία κυβέρνηση με άλλον επικεφαλής στη θέση του Μπασάρ αλ Άσαντ, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του συριακού λαού σε μια ενοποιημένη κοσμική Συρία- αυτός είναι ο στόχος μας», είπε ο Κίρμπι, προσθέτοντας ότι η προσέγγιση αυτή είναι κοινή από τη διεθνή κοινότητα.

Νωρίτερα οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν μια αυτόνομη περιοχή, αλλά οι περισσότερες από τις υπάρχουσες δυνάμεις στην περιοχή είναι αντίθετες σε μια τέτοια απόφαση και σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση δεν έχει καμία νομική ισχύ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με τη σειρά του, ανακοίνωσε ότι είναι εναντίον σε μονομερή απόφαση για ομοσπονδοποίηση της Συρίας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν υποστηρίζει την απόφαση.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus