Διυλιστήριο: Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε καταγγελία των δανείων του MEGA

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε καταγγελία των δανείων του MEGA



Η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε με επιστολή της τους βασικούς μετόχους του MEGA ότι προχωρά σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει με την «Τηλέτυπος» γράφει η εφημερίδα Αυγή.

Η Γ.Σ. των μετόχων της «Τηλέτυπος» ανακοινώθηκε για τις 7 Απριλίου με τους μετόχους να επιφυλάσσονται για τις προθέσεις της όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση.

Οι δανείστριες τράπεζες ζητούν να μάθουν άμεσα ποιοι από τους βασικούς μετόχους προτίθενται να λάβουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή ποιοι θα καταβάλλουν μετρητά και σε ποιο ύψος.

Σύμφωνα με την Αυγή οι διαβουλεύσεις των μετόχων με τις τράπεζες συνεχίζεται με στόχο να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες του δανείου ύψους 85 εκατ. Ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να γίνει άμεσα απαιτητό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα δώσει παράταση για την καταγγελία του δανείου.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αναστάτωση έχει προκαλέσει η κατάσχεση εσόδων του MEGA εις χείρας τρίτων από εταιρεία factoring/προεξόφλησης επιταγών, τιμολογίων κ.λπ., καθώς θεωρείται εχθρική κίνηση από την πλευρά Μπόμπολα. Με διαταγή πληρωμής που εξέδωσε η εταιρεία παραγωγής «Ανωση», του ομίλου Μπόμπολα, κάνοντας απαιτητά από το MEGA τιμολόγια του καναλιού που είχε εκχωρήσει στη θυγατρική της Alpha Bank, ABC Factors, ύψους 14 εκατ. Ευρώ, έχει ενδιαφέρον η παράθεση στην έκθεση του ΔΣ προς τη Γενική Συνέλευση της διάθεσης των κεφαλαίων των προηγούμενων αυξήσεων.

Σφήνα στις απαιτήσεις της «Ανωσης»/ABC Factors έρχεται η πληροφορία ότι με επιστολή της η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει τους βασικούς μετόχους του καναλιού (Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη) ότι προχωρά σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει με την «Τηλέτυπος». Η Τράπεζα Πειραιώς ερωτηθείσα πάντως δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία για καταγγελία των δανείων.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus