Διυλιστήριο: Παραπομπή 110 ατόμων για συμμετοχή σε παραδικαστικό εισηγείται η Εισαγγελέας Εφετών

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Παραπομπή 110 ατόμων για συμμετοχή σε παραδικαστικό εισηγείται η Εισαγγελέας Εφετών



Να καθίσουν στο εδώλιο 110 άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε παραδικαστικό κύκλωμα εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών, η εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που καταπατούσε ακίνητα- φιλέτα, ίδρυε εικονικές εταιρείες κι έστηνε μέχρι και πλειστηριασμούς, εξαπατώντας τα ελληνικά δικαστήρια.

Στην πολυσέλιδη πρότασή της, η κ. Φάκου ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 110 άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ των οποίων είναι και:
Προφυλακισμένος πολιτικός μηχανικός
Γνωστός ιερέας που είχε εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση.
Γνωστός δικηγόρος από την τηλεόραση,
Επιχειρηματίες, γνωστοί συνδικαλιστές, επικοινωνιολόγος που είχε σχέσεις με την εκκλησία και που φέρονται μαζί με τον ιερωμένο να έχουν αποσπάσει χρήματα από άλλον ιερέα με την υπόσχεση ότι θα τον απαλλάξουν από δικαστική εκκρεμότητα.

Προτείνεται, επίσης, η παραπομπή γνωστού συμβολαιογράφου, ο οποίος φέρεται να συνέταξε τα πλαστά συμβόλαια. Στους βασικούς κατηγορουμένους συμπεριλαμβάνεται, επίσης, πρώην δικαστής, δικηγόρος, αλλά και η κόρη επιχειρηματία media, η οποία φέρεται να συνέταξε προχρονολογημένο συμβολαιογραφικό έγγραφο για τη μεταφορά των χρεών του καναλιού σε δική της εταιρείας ακινήτων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας δικηγόρος που εμφανίζεται επίσης ως μέλος του κυκλώματος (εκτίει μάλιστα ποινή ισοβίων για την άλλη μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής), συνεργάστηκε το 2009 και φέρεται να έδωσε στοιχεία. Κατά το κατηγορητήριο, εντόπιζαν ακίνητα - φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαιρέτως και ιδρύοντας εικονικές εταιρείες, τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος. Μάλιστα, έφθαναν, με παράνομο τρόπο, να δημιουργούν διαδικασίες πλειστηριασμών, εξαπατώντας και τα αρμόδια δικαστήρια. Φέρονται να υπόσχονταν και διασυνδέσεις με τη Δικαιοσύνη, έναντι αμοιβής περίπου 25.000 ευρώ.

Η έρευνα άρχισε πριν από περίπου 10 χρόνια από τον ενδελεχή έλεγχο του εισαγγελέα Εφετών και κατέληξε στους ειδικούς εφέτες - ανακριτές, Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη.

Naftemporiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus