Διυλιστήριο: Απαγορευμένη περιοχή η Ειδομένη – 60 ημέρες κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Απαγορευμένη περιοχή η Ειδομένη – 60 ημέρες κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή



Σε γειτονίες με τα «καταστήματά» της έχει χωριστεί ο καταυλισμός της περιοχής. Υπάρχει η γειτονιά των Σύρων, των Αφγανών και των Πακιστανών, των Μαροκινών και των Τυνήσιων που φέρονται να έχουν υπό τον έλεγχό τους το παρεμπόριο


Σε «απαγορευμένη περιοχή», ακόμη και για τους αστυνομικούς, έχει μετατραπεί ο καταυλισμός της Ειδομένης, ενώ σήμερα Τετάρτη κλείνουμε 60 ημέρες από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από μετανάστες χωρίς αντίδραση της Πολιτείας.

Η Ειδομένη θυμίζει πλέον παραγκούπολη και άντρο ανομίας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να έχουν κτίσει τις φαβέλες τους με αυλές, «δρόμους» και γειτονιές με τα «καταστήματά» της. Έτσι, υπάρχει η γειτονιά των Σύρων, των Αφγανών και των Πακιστανών, των Μαροκινών και των Τυνήσιων που φέρονται να έχουν υπό τον έλεγχό τους το παρεμπόριο.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για διακίνηση ανθρώπων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών, και δύο αυτοσχέδιους οίκους ανοχής (ο ένας σε ένα βαγόνι) τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά. Όπως φαίνεται πάντως, εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύονται και εκδίδουν για λίγα ευρώ ορισμένες γυναίκες που έχουν βρεθεί αποκομμένες από τις οικογένειές τους στην Ειδομένη.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί που μίλησαν σε δημοσιογράφους τους προειδοποίησαν ότι κάνουν ρεπορτάζ στην περιοχή «με δική τους ευθύνη». Όπως ανέφεραν, και οι ίδιοι φοβούνται τις περιπολίες κοντά στον καταυλισμό ιδιαίτερα όταν στην περιοχή πέφτει το σκοτάδι.


https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus