Διυλιστήριο: Απαγορεύεται η συμμετοχή σε offshore για πολιτικούς, δικαστικούς και τραπεζίτες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Απαγορεύεται η συμμετοχή σε offshore για πολιτικούς, δικαστικούς και τραπεζίτες



Aπαγορεύεται σε μέλη της κυβέρνησης ,πολιτικά πρόσωπα και δικαστικούς να ιδρύουν ή να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες.

Συγκεκριμένα,απαγορεύεται στους υφυπουργούς, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων, στους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους προέδρους, διοικητές, υποδιοικητές και γενικούς διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος, να συμμετέχουν στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εταιρειών που έχουν ως πραγματική ή καταστατική έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα είτε οι ίδιοι, είτε με παρένθετα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη η κατά παράβαση άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία που έχει ως έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ.

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus