Διυλιστήριο: Διατηρούνται οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τους μηχανικούς

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Διατηρούνται οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τους μηχανικούς



Διατηρούνται οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για 19.500 μηχανικούς για το 2016 όπως ανακοίνωσε το ΤΕΕ. Έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), που έκανε δεκτή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, όσοι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση του νόμου 4331/2015 για κατάταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία θα εξακολουθούν να πληρώνουν αυτή τη χαμηλότερη εισφορά, έως το τέλος του 2016.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανωτέρω εξέλιξη επιτεύχθηκε, μετά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις του ΤΕΕ, τις αναλογιστικά και νομοθετικά τεκμηριωμένες αποφάσεις της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και του ερωτήματος που τέθηκε στο ΝΣΚ από το ΕΤΑΑ.

«Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, το ΕΤΑΑ πλέον δεν έχει υποχρέωση να ανακαλέσει τις πράξεις με τις οποίες οι μηχανικοί εντάχθηκαν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου 19.500 ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, της κατηγορίας των νέων ασφαλισμένων και δεν επηρεάζονται από τη ψήφιση του νέου καταστροφικού ασφαλιστικού νόμου το οποίο αφορά τις εισφορές από 1/1/2017 και μετά» υπογραμμίζει το ΤΕΕ.

Έτσι όσοι εντάχθηκαν στη σχετική ρύθμιση το 2015 θα εξακολουθήσουν να οφείλουν και να πληρώνουν, για τα έτη 2015 και 2016, τις μειωμένες εισφορές της κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Επισημαίνεται ότι η γνωμοδότηση αποδέχεται σχεδόν πλήρως το σκεπτικό που έχει αναπτύξει το ΤΕΕ, σχετικά με την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Αποδέχεται δηλαδή ότι, αφού με το μέτρο των μειωμένων εισφορών αυξήθηκαν τα έσοδα του ΤΣΜΕΔΕ και η εισπραξιμότητα των εισφορών, αυτή η ρύθμιση προάγει το δημόσιο συμφέρον, καταλήγει το ΤΕΕ.


https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus