Διυλιστήριο: VIDEO - Χρυσοβελώνη: 21.000 αυτοκίνητα VOLKSWAGEN με πειραγμένο λογισμικό στην Ελλάδα

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

VIDEO - Χρυσοβελώνη: 21.000 αυτοκίνητα VOLKSWAGEN με πειραγμένο λογισμικό στην Ελλάδα



Για την ύπαρξη 21.000 αυτοκινήτων μάρκας VOLKSWAGEN με πειραγμένο λογισμικό σχετικά με την εκπομπή ρύπων ενημέρωσε τη Βουλή η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και προανήγγειλε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δ. Καμμένου σχετικά με το σκάνδαλο που συγκλόνισε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η κ. Χρυσοβελώνη διαβεβαίωσε ότι: «Από την πλευρά του υπουργείου μας κινητοποιήθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες μας, ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας και φέρουν το επίμαχο λογισμικό, έγινε σχετική αλληλογραφία με τους εισαγωγείς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΚΒΑ, ώστε να διερευνηθούν πιθανές ενέργειες για τη θεραπεία της όποιας βλάβης ενδεχομένως έχει υποστεί το δημόσιο συμφέρον».

Να αναφέρουμε επίσης ότι για τα 500.000 αυτοκίνητα στην Αμερική, η εταιρεία πλήρωσε πρόστιμο 15,3 δις δολάρια ενώ στην Ευρώπη κυκλοφορούν περίπου 8,5 εκατομμύρια.

Όπως ανέφερε η υφυπ. Μεταφορών όλη αυτή η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας από τους εμπλεκόμενους φορείς και μόλις ολοκληρωθεί, «θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για όλες τις περιπτώσεις που θα προκύψουν στοιχεία παραβίασης της νομοθεσίας για την έκδοση εγκρίσεων τύπου».

Παράλληλα, ενημέρωσε, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανάκλησης των οχημάτων και συμμόρφωσής τους με τις προδιαγραφές των αντίστοιχων εγκρίσεων τύπου, όπως αυτή πραγματοποιείται παράλληλα σε όλα τα κράτη μέλη.

Τέλος η υφυπ. Μεταφορών προανήγγειλε διάταξη νόμου με την οποία, ανέφερε, καθιερώνονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας για την έγκριση τύπου, η οποία θα καλύπτει και την συγκεκριμένη περίπτωση.

«Ήδη και οι δικαστικές μας αρχές αντέδρασαν άμεσα και αναμένονται εξελίξεις: μετά από σχετική πληροφόρηση που είχαμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την 6-10-2015, σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως κατά παντός υπευθύνου η με ΑΒΜ Ω2015/132 ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε σε Εισαγγελέα. Την 8-10-2015 η δικογραφία διαβιβάσθηκε στον 13ο Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά το πέρας αυτής επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για περαιτέρω επεξεργασία. Λόγω και της ιδιότητάς μου, ως δικηγόρος, να σας πω ότι τα όποια στοιχεία προέκυψαν από την προκαταρκτική έρευνα σε σχέση με την δικογραφία αυτή δεν δύναται να γνωστοποιηθούν δεδομένου ότι αυτή είναι μυστική».





https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus