Διυλιστήριο: Κλειστό από το 2010 το νοσοκομείο της Σαντορίνης που σήμερα εγκαινιάζεται. Όλη η αλήθεια

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Κλειστό από το 2010 το νοσοκομείο της Σαντορίνης που σήμερα εγκαινιάζεται. Όλη η αλήθεια



Είναι αλήθεια ότι θίγονται κατεστημένα συμφέροντα από τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης γι αυτό και έβαλαν λυτούς και δεμένους να ματαιώσουν τα εγκαίνια σήμερα από τον Πρωθυπουργό;

Είναι αλήθεια ότι μέχρι και επιστολή εστάλη στον Υπ Επικρατείας Αλ Φλαμπουράρη με την οποία ζητούσαν αναβολή της έναρξης λειτουργίας του Νοσοκομείου έστω για λίγους μήνες, προφασιζόμενοι τη μη πλήρη στελέχωση του, κατά το οργανόγραμα;

Είναι αλήθεια ότι ο πραγματικός λόγος της αιτούμενης αναβολής πάση θυσία της έναρξης της λειτουργίας του Νοσοκομείου οφείλεται στη συστηματική “προώθηση” από το συγκεκριμένο κύκλωμα συμφερόντων των λεγόμενων πιο “σοβαρών” περιστατικών και ιδιαίτερα των αλλοδαπών ασφαλισμένων, σε συγκεκριμένη κλινική στην Αθήνα;

Είναι αλήθεια ότι ακόμα και μέλη που θεωρητικά στηρίζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου, λειτουργούν υπονομευτικά λόγω προσωπικών “ενδιαφερόντων” σε επιχειρήσεις που θίγονται από τη λειτουργία του;

Είναι αλήθεια ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται γνωστός μεγαλοπαράγοντας , με στενή ιδεολογική σύνδεση με πολλά μέλη του ΔΣ το οποίο προχθές προσπάθησε να βγάλει ψήφισμα κατά της έλευσης στο νησί του Αλέξη Τσίπρα, για να εγκαινιάσει το Νοσοκομείο, με πρόσχημα ακόμα και την αύξηση του … ΦΠΑ;

Είναι αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος μεγαλοπαράγοντας έκανε πολλά λεφτά την εποχή του Χρηματιστηρίου υπό την καθοδήγηση μαγαλόσχημων πολιτικών από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τους οποιους και δεν … “λησμόνησε” μετά, να “ευχαριστήσει”;;;

Είναι αλήθεια ότι τα λεφτά που τζογάρισε με … “σιγουριά” σε συγκεκριμένες εταιρείες κυρίως των νέων τεχνολογιών, την εποχή της φούσκας, προήλθαν από δάνειο από πολύπαθο τραπεζικό Ίδρυμα που πλέον έχει απορροφηθεί από μεγάλο όμιλο και που έχει ακουστεί σε πολλές απόκαλύψεις προσφατα, για θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, πολιτικούς και κόμματα; Επιπροσθέτως είναι αλήθεια ότι το δάνειο το έλαβε όταν στο συγκεκριμένο Ιδρυμα προίστατο κορυφαίο πολιτικό στέλεχος προερχόμενο από συγγενή ιδεολογικά χώρο;;;


(Ανάρτηση του 2014) Νοσοκομείο Σαντορίνης: κλειστό από το 2010 αν και κόστισε 14 εκατ. ευρώ

«Κλειστό» παραμένει από το 2010 το γενικό νοσοκομείο Σαντορίνης που κόστισε περίπου 14 εκατ. ευρώ. Το θέμα επανήλθε στην δημοσιότητα με αφορμή την αδυναμία νοσηλείας στο νησί της Αμερικανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε βαριά το βράδυ της Ανάστασης.

Το νοσοκομείο θεμελιώθηκε επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το έργο ανέγερσης επόπτευε η ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας με την ΑΕΜΥ ΑΕ (ανώνυμη εταιρεία που συστήθηκε το 2004). Το έργο χαρακτηρίστηκε «ειδικής φύσεως», η ΔΕΠΑΝΟΜ δεν προχώρησε σε ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό και αποπερατώθηκε το 2010.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε ως προτεραιότητα το θέμα της λειτουργίας του υπερσύγχρονου νοσοκομείου Σαντορίνης. Η αδυναμία χρηματοδότησής του από το δημόσιο, οδήγησε τον υπουργό στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας του. Έτσι, ο κ. Γεωργιάδης έστειλε τον περασμένο Αύγουστο επιστολή στον δήμαρχο του νησιού, κ. Νίκο Ζώρζο, προτείνοντας:
  • ή να αναλάβει το κόστος λειτουργίας ύψους 6 εκατ. ευρώ ετησίως ο δήμος Σαντορίνης και το υπουργείο Υγείας να συμβάλλει με 2 εκατ. ευρώ (τόσο κοστίζει η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο νησί),
  • ή να υπάρξει σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για τη λειτουργία του νοσοκομείου,
  • ή να παραχωρηθεί το νοσοκομείο στο ΤΑIΠΕΔ ώστε μέσα από την αποκρατικοποίησή του ο ελληνικός λαός να ανακτήσει μέρος των χρημάτων που δαπάνησε.
Τον περασμένο Οκτώβριο αποφασίστηκε από κοινού να δημιουργηθεί μια τοπική Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με αποκλειστική αρμοδιότητα τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ωστόσο για να προχωρήσει η διαδικασία απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών (αναφορικά με τη σύσταση τοπικής Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας). Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στην υπόθεση.

Στη Σαντορίνη ο Αλέξης Τσίπρας για τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Θήρας

Στη Σαντορίνη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον δήμαρχο του νησιού ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο, καθώς εκτός από τους κατοίκους των Κυκλάδων μπορεί να βοηθήσει και τον τουρισμό.

Στα εγκαίνια παραβρίσκονται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Ιορδανίδου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός και Ν. Συρμαλένιος.

Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στις 10:30 με το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο, και κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, επισημάνθηκε ότι η κατασκευή του νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί από το 2011, ότι η κατασκευή και η διάταξη του ειναι εξαιρετική και πως ένα πρόβλημα του είναι ότι είναι ενεργοβόρο.

«Ενεργοβόρο στη Σαντορίνη δεν επιτρέπεται» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. Σημείωσε τη σημασία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο, αφού εκτός από τους κατοίκους των Κυκλάδων που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, μπορεί να λειτουργήσει και για τον τουρισμό, καθώς άνθρωποι που έχουν αυτό το πρόβλημα υγείας και θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους, θα μπορούν να επισκεφθούν το νησί.

Στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και στις 13:00 θα έχει συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς του νησιού.

Στις 5 Ιουλίου, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας είχε επισκεφθεί και είχε επιθεωρήσει τους χώρους και τις υποδομές του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Η δημιουργία του νέου νοσοκομείου στο Καρτεράδος Θήρας, είναι έργο ενταγμένο στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό 2009-2011 (ΦΕΚ τ.Β'1830/03-09-2009), δυναμικότητας 50 κλινών και συνολικής επιφάνειας 4.580 τ.μ., και στοίχισε 13,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο ετήσιος προϋπολογισμός θα είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο νοσοκομείο περιλαμβάνονται Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, Απεικονιστικά Εργαστήρια, Βιοπαθολογικά Εργαστήρια, Μαιευτικό τμήμα, Χειρουργικό τμήμα, Νοσηλευτικές Μονάδες (32 κλινών), Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (5 κλινών) και Μονάδα Εμφραγμάτων (5 κλινών).

Το προσωπικό αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι, παρόλο που οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός του νέου νοσοκομείου είχαν ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, είχε παγώσει η στελέχωσή του. Στο πλαίσιο, όμως, του «παράλληλου πρόγραμματος» το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης εντάχθηκε στην ανώνυμη εταιρεία ΑΕΜΥ και καταργείται έτσι το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus