Διυλιστήριο: VIDEO - Παγκόσμιο σοκ από τη νέα επίθεση στη Γαλλία – 80 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

VIDEO - Παγκόσμιο σοκ από τη νέα επίθεση στη Γαλλία – 80 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες



80 νεκροί και περισσότεροι από 150 τραυματίες, οι 50 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης με δράστη έναν 31χρονο Γαλλοτυνήσιο στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, ο οποίος παρέσυρε με φορτηγό εκατοντάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν το βράδυ της Πέμπτης, τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξεύονταν για την εθνική εορτή της χώρας.

Τα πλάνα σοκάρουν, με το πλήθος να τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις στην προσπάθεια του να σωθεί.

Βρήκαν βαρύ οπλισμό μέσα στο φορτηγό

Σύμφωνα με ένα μέλος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης που επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αρχές εντόπισαν στο φορτηγό τα εν λόγω αντικείμενα και κλήθηκε άμεσα η ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, για να ελέγξει ενδελεχώς το όχημα. Διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν παγιδευμένο με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκουν στη συνέχεια τα πολυβόλα και τις χειροβομβίδες.

Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές, αλλά δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη

Στο άκουσμα της τραγωδίας στη Νίκαια, αυτόματα σύσσωμος ο παγκόσμιος Τύπος έσπευσε να κάνει αναφορές στον ρόλο που μπορεί να έπαιξε το Ισλαμικό Κράτος.

Υπήρξαν ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται ο ISIS να κρύβεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Site Intel Group, οι τζιχαντιστές δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, αλλά πανηγυρίζουν.

Είναι πλέον η πιο σοβαρή επίθεση που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων την 13η Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, πιο πολύνεκρη από αυτή που διαπράχθηκε την 22η Μαρτίου στις Βρυξέλλες με 32 νεκρούς. Αυτές οι δύο επιθέσεις διαπράχθηκαν από το ίδιο δίκτυο ανθρώπων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, περίπου δεκαπέντε μέλη της οποίας σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους βομβιστές-καμικάζι. Περίπου 20 ακόμη μέλη του ΙΚ, ή φερόμενοι ως συνεργοί τους, έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί στη Γαλλία και στο Βέλγιο.



Πηγή www.enikos.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus