Διυλιστήριο: Δράσεις του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση των νέων επιστημόνων

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Δράσεις του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση των νέων επιστημόνων



Στη κατεύθυνση της ενίσχυσης των νέων επιστημόνων της χώρας και ανάδειξης του έργου τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ενέκρινε από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς πρόγραμμα δράσεων ύψους 81 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δράσεις αυτές αφορούν πρόσκληση σε 1.860 κατόχους διδακτορικού κατ’έτος για απόκτηση ακαδημαϊκής και διδακτικής εμπειρίας σε διαφορετικά τμήματα ΑΕΙ ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον υλοποιείται η χορήγηση 422 υποτροφιών για διδακτορικά μέσω του ΙΚΥ, δίνοντας μετά από πέντε χρόνια την ευκαιρία σε υποψήφιους διδάκτορες να λάβουν υποτροφία ύψους 816,90 ευρώ.

Σε συνέχεια αυτών των δράσεων έχει σχεδιαστεί και αναμένεται στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς η δυνατότητα υλοποίησης μεταδιδακτορικής έρευνας με αξιοπρεπή αμοιβή σε κατόχους διδακτορικού από τη παγκόσμια κοινότητα με μηνιαίες υποτροφίες ύψους 1,089,21 ευρώ.

Επιπλέον αναμένεται η χρηματοδότηση ερευνητικών ομάδων αποτελούμενες από κατόχους διδακτορικού και υποψήφιους διδάκτορες. Οι δράσεις αυτές που θα ενεργοποιηθούν την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 έχουν προϋπολογισμό ύψους 27 εκατομμυρίων.

Όλες αυτές οι δράσεις μέσω ΕΣΠΑ θα επαναλαμβάνονται σε κύκλους μέχρι το 2020 με στόχο να βοηθήσουν τους νέους ερευνητές να εργαστούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να αξιοποιηθεί από τη κοινωνία το ερευνητικό τους έργο.

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus