Διυλιστήριο: Σε αστέγους διαμερίσματα που πέρασαν στο Δημόσιο

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Σε αστέγους διαμερίσματα που πέρασαν στο Δημόσιο



Ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της αστεγίας, στο πλαίσιο του Ενιαίου Θεσμικού Πλαισίου Κοινωνικής Αλληλεγγύης έρχεται τον Σεπτέμβριο, με χρήση της «προίκας» μικρών διαμερισμάτων χαμηλής αξίας που πέρασαν στο Δημόσιο, όπως ανέφερε στην Αυγή της Κυριακής η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η κ.Φωτίου μίλησε για τις δράσεις υποστήριξης των αστέγων και σημείωσε ότι ήδη έχουν ενταχθεί στη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους 10 Κέντρα Ημερήσιας Φιλοξενίας και 8 υπνωτήρια αστέγων. Έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διασφαλίζεται η ποιότητα και ο έλεγχος της λειτουργίας των δομών στήριξης των άστεγων και απλουστεύεται η διαδικασία ένταξης των άστεγων σε δομές άμεσης ή μεταβατικής φιλοξενίας.

Συνεχίζεται παράλληλα το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», στο πλαίσιο του οποίου ήδη περισσότεροι από 1.100 άστεγοι στεγάζονται σε διαμερίσματα και υποστηρίζονται για την επανένταξη στην εργασία.

Επόμενο, άμεσο βήμα θα είναι η σύσταση φορέα στεγαστικής πολιτικής για ευάλωτες ομάδες. Αυτός θα εποπτεύεται από το υπουργείο μας, θα «προικοδοτηθεί» με τη μικροϊδιοκτησία του Δημοσίου, δηλαδή με διαμερίσματα διασπαρμένα και μικρά ακίνητα χαμηλής αξίας, τα οποία παραμένουν κενά και αναξιοποίητα, όπως ανέφερε.

Σημείωσε παράλληλα ότι στην πολιτική για τη στέγαση ανήκει βέβαια και η επιδότηση ενοικίου στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που χορηγείται σε περίπου 22.000 νοικοκυριά. Το εθνικό σχέδιο αποσκοπούμε να έχει ολοκληρωθεί και να δοθεί για διαβούλευση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως είπε.


https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus